Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:55:28

Стан роботи по запобіганню і протидії корупції

08.07.2015   08:03Агенцiя

Організація роботи з питань запобігання і протидії корупції залишається пріоритетним напрямом діяльності органів прокуратури.

За результатами проведеної прокуратурою області роботи, у взаємодії з іншими правоохоронними органами, у 1 півріччі 2015 року до суду направлено 17 обвинувальних актів про злочини з ознаками корупції. З них: 10 – за фактом одержання неправомірної вигоди, 6 – щодо заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем та 1 – про підбурення до надання неправомірної вигоди.

За корупційні злочини у сферах освіти, земельних відносин, охорони довкілля та бюджетній системі до кримінальної відповідальності притягнуто 18 осіб. Серед засуджених є: державний службовець, посадова особа органу місцевого самоврядування, працівники територіальних органів Державної служби з надзвичайних ситуацій України, Державної пенітенціарної служби України, Державної міграційної служби України, офіцер Збройних сил України та 4 співробітники органів внутрішніх справ.

Розмір одержаної посадовцями неправомірної вигоди становив від 1 до 23 тис. грн.

Як приклад, один із сільських голів Чернігівської області, за надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у межах села, одержав неправомірну вигоду в сумі 1 000 доларів США. На даний час справа розглядається судом.

За направленими у суд обвинувальними актами до реального    покарання – позбавлення  волі засуджено одного з керівників Чернігівського міського відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області (3 роки 6 місяців) та співробітника територіального підрозділу Державтоінспекції  (5 років).

Крім того, протягом 6 місяців поточного року  складено 34 протоколи про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, з яких: 23 – працівниками прокуратури, 6 – УМВС, 5 – УСБУ.

Зазначені протоколи складено стосовно 7 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 13 депутатів місцевих рад, 1 державного службовця та 1 працівника пенітенціарної служби.

Найбільше протоколів (25) складено за неповідомлення посадовцями своїх керівників про конфлікт інтересів, який виник під час здійснення службової діяльності, 7 – за несвоєчасне подання декларацій та 2 – порушення обмежень щодо сумісництва.

За результатами їх судового розгляду 26 осіб притягнуто до відповідальності з накладенням штрафу на суму майже 8 тис. грн.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини