Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:15:47

У День Конституції України Чернігівщина проведе акцію «Держава – це ми!» та вшанує загиблих героїв

23.06.2015   08:28Агенцiя

Про підготовку та проведення третього етапу програми підтримки родин загиблих учасників Революції гідності та антитерористичної операції «Родинне коло Чернігівщини» і заходу, приуроченого до Дня Конституції України — «Держава – це ми!», йшла мова 22 червня на черговому брифінгу в облдержадміністрації.

Як зазначалось, акція «Родинне коло Чернігівщини» має за мету соціальну та моральну підтримку родин загиблих воїнів АТО.

Один з інціаторів акції громадська діячка Оксана Тунік-Фриз, розповіла, що заходи триватимуть два дні. Розпочнуться вони 28 червня концертом дитячих та аматорських колективів Чернігова та області на Красній площі На знак вшанування полеглих на сході воїнів відбудеться флешмоб «Квітка-душа» та молебень біля дошок пошани.

До Дня Конституції України пройде концерт за участі Заслуженої артистки України Марини Гончаренко, академічного камерного хору ім. Д Бортнянського та Народної артистки України Ніни Матвієнко.

А 29 червня питання соціального захисту з родинами загиблих обговорить керівництво ОДА. Також для дорослих передбачені консультації психологів та юристів, для дітей – розважальні програми та вистави.

Всього, як повідомила представник Єдиного волонтерського центру Ірина Березинець, до участі в заході запрошено 118 родин загиблих у зоні АТО та на Майдані.
Радник голови облдержадміністрації з питань співпраці з волонтерами Сергій Воробйов акцентував увагу на плідній співпраці ОДА, громадських організацій та бізнесу у підготовці акції.

Обласна державна адміністрація надає не лише інформаційну а й фінансову падтримку всіх заходів. І закликає політичні партії шанобливого ставитись до пам'яті загиблих військових та не використувувати цю масову акцію для політичної агітації.

Тож громада Чернігівщини запрошується до вшанування загиблих учасників антитерористичної операції та Революції гідності, а також для підтримки їх родин.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини