Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:18:57

Насіння невідомого походження продавали як елітне

17.06.2015   13:03Агенцiя

Працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС в Чернігівській області викрили підпільний цех з виготовлення фальсифікованого посівного матеріалу з логотипом відомої швейцарської компанії.

В ході проведення заходів з припинення фактів порушення прав інтелектуальної власності під умовною назвою «Чорний Посейдон» оперативники зацікавилися діяльністю комерційної фірми, яка в Бахмачі реалізовувала зі складу насіння, використовуючи торговий знак одного з найбільших європейських виробників ГМО рослин.

Під час перевірки працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС в Чернігівській області встановили, що керівник комерційної фірми, будучи приватним підприємцем, всупереч законодавству здійснював незаконне виготовлення та використання товарного знаку на фірмове найменування посівного матеріалу виробника відомої швейцарської компанії.

В орендованому складському приміщенні спритники змішували насіння соняшника невідомого походження з синьою фарбою та невстановленим хімікатом. Після чого насіння фасувалося у мішки з товарними знаками швейцарського виробника і реалізовувалося фермерам під виглядом елітного обробленого.

Під час санкціонованого обшуку оперативники вилучили на складі 411 мішків із вмістом посівного матеріалу з логотипом швейцарської компанії без відповідних документів про його походження, фарбу синього кольору невідомого походження, насіннєвий матеріал, ємності з рідиною невідомого походження та речі, які вказують на виготовлення та фасування вищевказаної продукції в невідповідних умовах з порушенням використання товарного знаку та фірмового найменування.

Загальна сума вилученого становить понад 4 мільйони гривень.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) - караються штрафом від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.