Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:57:39

Більшість лікарів Чернігівщини – стоматологи

13.06.2015   08:10Агенцiя

На кінець 2014 р. в області працювали 56 лікарняних закладів системи Міністерства охорони здоров'я України на 11,2 тис. ліжок та 87 амбулаторно-поліклінічних закладів на 23,6 тис. відвідувань за зміну.

У цілому в галузі охорони здоров’я в нашій області зайнято 26,1 тис. осіб, що складає 12,7% від загальної кількості працюючих. Медичну допомогу населенню надавали близько 4 тис. лікарів усіх спеціальностей та майже 11 тис. – середнього медичного персоналу. 
За спеціальностями найбільше переважають лікарі-стоматологи (331).

Також, з кожним роком спостерігається збільшення сімейних лікарів (274 проти 244 – у 2013 р.). У той же час, в області зменшилася на 6% кількість педіатрів (229).

Більшість медиків – жінки. Серед лікарів їх 61%, а середній медичний персонал на 94% складається з жінок.
 
Відділеннями швидкої медичної допомоги за 2014 р. надано допомогу (амбулаторно та при виїздах) майже 300 тис. осіб. На стаціонарне лікування в медичні заклади поступило 285 тис. хворих, які провели там 3647 тис. ліжко-днів.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.