Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:47:59

Наші виробники незабаром шитимуть парашути для льотчиків і десантників

12.06.2015   10:47Агенцiя

Військові, науковці й підприємці зібралися, щоб спільно спроектувати виробництво в Чернігові одягу й спорядження для Збройних сил та інших силових відомств. Від штанів до парашута й міні-електростанції – такий діапазон необхідних речей могли оглянути й замовити фахівці на цьому науково-практичному семінарі, повідомляє Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія.

Випробувач парашутів Ігор Сила, на рахунку якого тисячі стрибків, показує представникам швейних підприємств області зразок сучасного рятувального обладнання: ймовірно, наші виробники незабаром шитимуть парашути для льотчиків і десантників.
 
Для державного науково-випробувального центру ЗСУ, який з минулого року працює в Чернігові, випробовувати літаки й вертольоти, авіаційну техніку й парашути – звична справа. Але тепер на Центр покладене випробування, крім зброї й техніки, взагалі будь-якого нового військового спорядження, в тому числі й форменого одягу й речового майна. Поставлене завдання перейти на нові стандарти максимальної безпеки й зручності бійця, і щоб це зробити, випробувальний центр вивчає можливості наших підприємств, замовляє зразки і їх досліджує.
 
Частину зразків одягу й спорядження показують промисловцям військові, а частину – навпаки самі підприємці пропонують як свої моделі. Тут військова форма, рятувальне й захисне спорядження, парашути, водолазні костюми. Після випробування і (за потреби) вдосконалення ці зразки можуть бути замовлені державою для військових, правоохоронців і рятувальників.
 
Науково-практичний семінар з забезпечення ЗСУ та інших силових структур речовим майном спільно провели представники ДНВЦ, кількох підприємств і практично всіх силових відомств.
 
Чернігівський державний технологічний університет представив в експозиції свої розробки, в тому числі зручне для використання в польових умовах джерело електроенергії — гнучкі панелі фотоелементів, а також композитні захисні пластини для бронежилетів.
 
Таким чином ця спільна робота покликана відразу і сприяти обороноздатності, і забезпечити замовленнями наші підприємства, і зменшити залежність від імпорту з інших держав.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини