Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:09:21

Прокурор Чернігівської області відвідав Менську виправну колонію № 91

09.06.2015   12:02

Додержання прав засуджених, ув’язнених та затриманих громадян визначається світовою спільнотою та міжнародними правовими актами як один з тих чинників, що визначають цивілізоване, демократичне суспільство і є ознакою європейської держави.

В Україні нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян, є однією з конституційних функцій прокуратури.

Пріоритетними завданнями цього нагляду визначено додержання, відповідно до міжнародних норм і стандартів, ратифікованих Україною, конституційних прав і свобод людини та громадянина у місцях тримання ув’язнених та затриманих; забезпечення належного розгляду та вирішення звернень цих осіб; дотримання законодавства, спрямованого на запобігання катуванням та іншому жорстокому поводженню з узятими під варту особами.

Реалізуючи наглядові повноваження в цій сфері, працівники прокуратури області вже в цьому році внесли 16 документів реагування на порушення, виявлені в діяльності виправних колоній області. За наслідками їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 19 посадових осіб цих колоній. Також розпочато 4 кримінальних провадження за виявленими фактами порушень закону при використанні бюджетних коштів та фактом незаконного пронесення працівником колонії заборонених предметів засудженим за винагороду. Останнє вже з обвинувальним актом направлено до суду.

У ході здійснення нагляду прокурорами систематично робляться виїзди в усі 6 установ виконання покарань, розташованих на території області. З початку року проведено 15 таких перевірок з виїздом на місце, частина з яких — особисто прокурором області та його заступниками. У ході таких виїздів здійснюється і особистий прийом засуджених, які мають скарги або клопотання.

Зокрема, минулого тижня прокурор області Віктор Носенко в порядку нагляду відвідав Менську виправну колонію №91. У ході перевірки він оглянув житлову та виробничу зони, а також медичну частину установи, де ознайомився з матеріально-побутовим та медико-санітарним забезпеченням, умовами праці та проживання засуджених.

Окрім того, бажаючі з числа засуджених змогли поспілкуватися з прокурором області щодо додержання їх прав під час відбування покарання та отримати відповіді по суті своїх питань.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини