Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:02:56

Місце Леніна посів годинник. ФОТО

03.06.2015   12:12

Центральну площу Варви нині прикрашає годинник, що стоїть на великому постаменті. Прилад був виготовлений практично під вогнем терористів в окутому війною Донбасі. Про це розповіла Варвинський селищний голова Валентина Саверська-Лихошва.

– Кожні 6 годин, починаючи з опівночі, наш годинник у центрі селища грає гімн Варви, – говорить пані мер. – Ми й на сесії наш гімн ставимо. Щоправда, один депутат не встає, сміється і вигукує різні репліки.

За словами селищного голови, ідею з годинником замість Леніна їй підказав водій, якій побачив таке у футбольній трансляції з Бразилії минулого літа. Однак до того селищна рада розглядала інші варіанти пам’ятників, які могли замінити Ілліча.
– Я запропонувала нашого відомого земляка Осипа Боденського, – згадує пані Валентина. – Були варіанти пам’ятника Небесній сотні, Тарасу Шевченку, Нестору-літописцю, бо Варва – літописне містечко. Проте депутати все відхилили, хоча самі й пропонували.
Після цього, влітку минулого року, і з’явився варіант з годинником.
– У Києві нам сказали, що можуть зробити тригранний годинник (який показував би на три боки) але за 40 тисяч, а таких грошей у нас не було, – говорить Валентина Василівна. – По Інтернету знайшли підходящий варіант у Донецьку. Я туди телефоную, війна вже йде повним ходом: вони кажуть, що вже виїжджають. Однак нормальний директор попався, людина виключної порядності. За 10 тисяч вони нам зробили.
Гроші на годинник пані мер позичила у компанії «Дружба Нова», найбільшого сільгоспвиробника району і одного з найбільших в Україні.
– Перерахували ми гроші, а вони вже у Маріуполь переїхали. Ну, думаю, накрився годинник синім полум’ям, – згадує пані мер. – Проте ні: надіслали поштою.
Валентина Василівна підкреслює виняткову порядність виконавця, яка проявилася і кілька місяців потому.
– Коли в Україні перевели час, з’ясувалося, що ми десь у метушні пульт від годинника загубили і «стрілки» перевести не можемо, – говорить пані Валентина. – Зателефонувала тому ж директору, перерахувала йому на картку 250 гривень і наступного дня він вислав нам новий пульт.

http://zemlyaivolya.net/news/mistse_lenina_posiv_godinnik.html

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини