Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:25:37

Чернігівське обласне територіальне відділення проводить дослідження регіонального ринку зовнішньої реклами

30.05.2015   10:03Агенцiя

Розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах здійснюється на підставі дозволів на розміщення реклами, що надаються органами місцевого самоврядування відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Порядок надання дозволів на розміщення такої реклами регулюють Типові правила розміщення зовнішньої реклами, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 №2067.

За результатами дослідження регіонального ринку зовнішньої реклами територіальним відділенням виявлено ознаки порушень законодавства про захист економічної конкуренції з боку органів місцевого самоврядування шляхом прийняття рішень про затвердження порядків розміщення зовнішньої реклами на відповідних адміністративних територіях, інформаційних та технологічних карток адміністративної послуги з надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами, вимоги яких не відповідають Типовим правилам.

Такі дії кваліфікуються як антиконкурентні дії органу місцевого самоврядування, що можуть призвести до спотворення конкуренції на ринку розміщення зовнішньої реклами.
Деякі органи місцевого самоврядування не розробляли порядків розміщення зовнішньої реклами.

Прийнятими рішеннями за результатами вже розглянутих справ, зобов’язано виконавчий комітет Чернігівської міської ради та Бахмацьку міську раду припинити порушення конкуренційного законодавства: привести порядки розміщення зовнішньої реклами; інформаційні та технологічні картки адміністративної послуги з надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами до вимог чинного законодавства.

Куликівська селищна рада припинила порушення в процесі розгляду справи.

Розгляд справ проти інших органів місцевого самоврядування триває.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.