Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:44:13

На нараді розглянуто актуальні питання роботи обласного відділення Фонду

23.05.2015   07:55Агенцiя

До завершення заходів, пов'язаних з утворенням Фонду соціального страхування України та його робочих органів, спеціалісти виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та міжрайонних і Чернігівської міської дирекцій працюють над актуальними питаннями у сфері соціального страхування.

Про це йшла мова на нараді директорів міжрайонних та Чернігівської міської виконавчих дирекцій, яка відбулася у м. Чернігові 22 травня та пройшла під головуванням директора виконавчої дирекції обласного відділення Фонду П.І.Савича.

Із доповіддю про актуальні питання роботи виступив заступник директора С.А.Носовець.
На нараді, зокрема, зазначалося, що в обласному відділенні Фонду станом на 01.04.2015 року на обліку перебуває 27 654 страхувальники, що на 395 більше, ніж на початок року, в тому числі, 983 особи уклали договори про добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

На І квартал поточного року було затверджено Тимчасовий розпис доходів і видатків відділення Фонду, яким зокрема, не передбачені витрати на санаторно-курортне лікування застрахованих осіб, крім реабілітації.

Доходна частина Тимчасового розпису становила 115,2 тис. грн. або 104,8 % до запланованих. Витратна частина склала 35,2 млн. грн., у тому числі на виплату допомог: по тимчасовій непрацездатності – 23,3 млн. грн., по вагітності і пологах – 7,9 млн. грн. Загалом, сума нарахованих страхувальниками допомог (з урахуванням пільг постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи), дорівнює 31,5 млн. грн.

Страхувальниками, за І квартал надано 6 642 заяв-розрахунків на фінансування матеріального забезпечення, моніторинг яких проводився щоденно. Як наслідок, упереджено безпідставне надання фінансування витрат по коштах Фонду на суму 14,6 тис. грн.
Здійснювався контроль і за невиробничим травматизмом, за результатами якого відмовлено у віднесенні витрат за рахунок коштів Фонду по 34 страхових випадках на загальну суму 54,5 тис. грн.

У відповідності до Порядку надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, затвердженого постановою правління Фонду від 26.12.2014 № 37, міською та міжрайонними виконавчими дирекціями обласного відділення було надано матеріальне забезпечення 7 застрахованим особам на загальну суму 78,0 тис. грн., в тому числі допомога по тимчасовій непрацездатності на 6,4 тис. грн. і вагітності та пологах на 71,6 тис. грн.

В ході наради відбувся обмін думками щодо шляхів покращення роботи дирекцій в умовах реформування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування України.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.