Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:45:19

Набір учасників на тренінги в рамках програми "Сильні локальні громади"

22.05.2015   07:11Агенцiя

Фонд «Освіта для Демократії» (Варшава, Польща), Вінницька молодіжна громадська організація «Наше Поділля», Товариство Лева (Львів) та Мережа «Громадські ініціативи України» запрошують до участі у тренінгах в рамках проекту «Сильні локальні громади ключ до успіху реформи місцевого самоврядування».

Тренінги дозволять учасникам поглибити знання з тематики реформи місцевого самоврядування та механізмів взаємодії між громадськістю та місцевою владою, а також підготують учасників до співпраці в рамках подальших заходів у проекті.

До участі в тренінгах запрошуються:
· представники районних державних адміністрацій (РДА) та органів місцевого самоврядування з районних центрів області
· представники громадянського суспільства (громадських організацій, ініціативних груп, волонтерських організацій тощо), які проводять діяльність на рівні свого району/районного міста з Херсонської, Черкаської, Чернігівської, Чернівецької, Львівської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Вінницької областей.

Шукаємо кандидатів, які:
· зацікавлені у праці задля розвитку своїх місцевих громад;
· мають бажання приймати активну участь у реалізації перетворень в Україні;

Для представників кожної з областей буде проведена серія двох триденних тренінгів у липні-вересні 2015 р. (точні дати і місце проведення вказуються нижче). Програма цих двох тренінгів буде включати наступну тематику:
· реформа місцевого самоврядування
· механізми участі у процесах прийняття рішень
· міжсекторна співпраця
· аналіз локальної громади (її ресурсів та проблем)
· добрі практики проведення змін у місцевих спільнотах
· роль жінок та чоловіків у процесах перетворень.
Подаючи заявку на участь, кандидати беруть на себе зобов’язання взяти участь у обидвох тренінгах запланованих в рамках програми.
Чому варто взяти участь у програмі? Як учасник ви:
· поглибите свої знання з тематики реформи місцевого самоврядування та механізмів взаємодії поміж громадськістю та місцевою владою під час 2 тренінгів (липень-вересень 2015 р.);
· зможете провести аналіз своєї локальної громади за підтримки тренерів програми (жовтень-грудень 2015 р.);
· отримаєте можливість взяти участь у навчальному візиті до Польщі для ознайомлення з польським досвідом в темі децентралізації (учасники відбиратимуться на основі проведених ними аналізів громад) – (лютий-березень 2016 р.);
· зможете провести круглий стіл/дебати у своїй місцевості на тему реформи місцевого самоврядування за підтримки програми (лютий-травень 2016 р.);
· на конкурсній основі отримати міні-грант розміром до 1200 дол. на реалізацію своєї локальної ініціативи (червень-жовтень 2016 р.).

Для участі в конкурсі, просимо заповнити анкету онлайн:
Представники районів Чернігівської області – Дати тренінгів: 8-10 липня (Чернігів) та 9-11 вересня (Чернігів) http://goo.gl/forms/Xqyr7wErJj

Термін подання заявок – до 14 червня 2015 р.
Участь у тренінгах (проїзд, проживання та харчування) повністю покривається за рахунок організаторів. Усі учасники конкурсу будуть поінформовані про результати відбору.
За додатковою інформацією звертайтесь до:
Юрія Степанця, vinmonp@gmail.com, тел.. 0679607264
Андрія Нечипорука, a_nech@yahoo.com, тел. 0676733833

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.