Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:31:48

У полі зору обласної ради – охорона тваринного світу

15.05.2015   08:32Агенцiя

14 травня відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки проекту «Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Чернігівській області на 2014-2020 роки».

Провів засідання заступник голови обласної ради і керівник робочої групи Валентин Мельничук. У заході взяли участь голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур, в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Тканко, представники громадськості та організацій захисту тварин.

Під час засідання було обговорено низку наболілих питань. Зокрема, мова йшла про механізми впровадження Правил утримання собак і котів, реєстрацію та щеплення домашніх і безпритульних тварин. Учасники робочої групи наголошували, що першочерговим кроком у цій справі має бути проведення саме реєстрації домашніх тварин, яка передбачена «Програмою охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Чернігові на 2011-2015 роки», прийнятою рішенням Чернігівської міської ради.

У своїх виступах громадські активісти наголошували на необхідності формування в суспільстві гуманного ставлення до тварин, проведення інформаційно-просвітницьких та виховних заходів із залученням засобів масової інформації. Члени робочої групи дійшли висновку щодо важливості порушених проблем та необхідності продовження діяльності по здійсненню постійного моніторингу охорони тваринного світу.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини