Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:56:57

Чи варто реанімувати "напівживу" залізничну лікарню?

14.05.2015   14:01Агенцiя

У Чернігівській міській раді триває вивчення ситуації, що склалася з вузловою лікарнею станції Чернігів Південно-Західної залізниці внаслідок відмови власника від її подальшого утримання.

За інформацією секретаря міської ради Владислава Кухаря, проведено ретельне обстеження технічного стану основних засобів. «Ми не маємо морального права перед медичною спільнотою міста взяти «кота в мішку» і тим самим позбавити решту діючих закладів достатнього фінансування», - переконаний керівник.

Як з’ясували фахівці управління капітального будівництва міської ради, знос більшості будівель лікарні складає від 25 до 63 відсотків. Так, будівля самої лікарні була зведена майже століття тому – в 1929 році. Тим же роком датується зведення корпусу поліклініки. Решта приміщень будувалися в 1930, 1940, 1963 роках. У найгіршому стані – вікна та двері, а звідси додаткові витрати на обігрів приміщень. Також занедбані внутрішні комунікації – водопостачання і водовідведення, електрика. Досить лише уявити, в яку «копійку» обходиться утримання всього лікарняного комплексу.

Фактично, лише на відновлення будівель лікарні для їх нормального функціонування потрібно близько 20 млн. грн. При цьому мова взагалі не йде про медичне обладнання – діагностичне чи лікувальне.

Не один рік місто наполегливо рухається в напрямку посилення енергозбереження, особливо в бюджетних закладах. І якби ми навіть мали ці зайві 20 мільйонів, то чи не ефективніше було б їх спрямувати на ремонт дахів, вікон та дверей у ефективно працюючих міських закладах?

В управлінні охорони здоров’я міської ради позиція чітка: для Чернігова і чернігівців цілком достатньо тих закладів, які є на сьогодні. Можна знайти можливості працевлаштувати людей, хоча деяких потрібних спеціалістів «Укрзалізниця» вже прилаштувала у інші свої заклади.

Доля залізничної лікарні з урахуванням усіх «за» і «проти» вирішуватиметься на сесії міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.