Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:43:52

У Чернігові бабусі організували волонтерський рух пенсіонерів

12.05.2015   07:23Агенцiя

Бабці плетуть і шиють, танцюють і співають, а ще - очолюють волонтерський рух пенсіонерів.

У Чернігові бізнесмени організували для літніх бабусь клуб дозвілля. Для стареньких пані вони найняли хореографів, майстрів народних ремесел.

Бабці плетуть і шиють, танцюють і співають, а ще - очолюють волонтерський рух пенсіонерів. Енергійні чернігівські панянки поділилися секретом довголіття і з нашими журналістами.

Баба Валя - живе сама. Родини немає, пенсія невеличка - але на життя не скаржиться. Щодня намагається якнайшвидше впоратися з домашніми справами аби довше побути в клубі.

От і нині сушить голову, у що ж вбратися. Найкраща сукня, підфарбовані губи до чергового вечора жінка готова.

"Незважаючи на те, що ми і до цього танцювали, але тут нас ось так вчать хореографії ми танцюємо і радіємо", - розповіла пенсіонерка Валентина Тимошенко.

У клубі збираються ті, кому за 60. Кожен день тематичний. У ці дні пенсіонерки згадують війну. Валентина Тимошенко накидає на плечі мамину шаль. Каже, хоч і старенька, але дуже дорога. Всю війну мати пронесла її із собою.

Ці пенсіонерки не сидять на лавочках під під’їздом або телевізором. Їхній день розписаний по хвилинах. Екскурсії, майстер-класи, хореографічні заняття.

"Ми виступаемо, танцюємо, займаємось бальними танцями", - задоволено розповідає пенсіонерка Олена Чернуха.

Енергійні бабусі приєдналися й до волонтерського руху плетуть для бійців АТО сітки. Коли останнього разу відправляли, вклали ще й обереги, зроблені власноруч. Аби захищали наших хлопців на передовій.

Цікавляться жінки й політичним життям, за чаюванням жваво обговорюють останні новини. Тепер розмірковують, чи не випустити власну газету. Матеріали, кажуть, писатимуть позитивні, аби підняти віру в життя й серед молоді.


По материалам Подробности-ТВ

Останні новини Чернігівщини

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини