Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:42:36

Браконьєри завдали збитків навколишньому природному середовищу більш ніж на 10 тисяч гривень

08.05.2015   15:54Агенцiя

07 травня поточного року, у період весняно-літньої заборони на лов водних біресурсів у 2015 році, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області під час рейду державного нагляду (контролю) в галузі збереження рослинного та тваринного світу виявлено факт лову риби забороненими знаряддям – сіткою зяберною і поріжною, загальною довжиною 150 м, на річці Дніпро біля смт. Любеч Ріпкинського району Чернігівської області, який здійснювали два жителя вищеназваного селища.

При цьому, зазначені особи незаконно виловили рибу цінних видів таку: чехоня 11 шт., лящ 11 шт., щука 2 шт., підуст звичайний 14 шт., в’язь 2 шт., білизна 3 шт., плоскирка 27 шт., синець 24 шт., клепець 13 шт., плітка 5 шт., окунь 1 шт., загалом 113 штук та вагою близько 25 кг, чим завдали збитків навколишньому природному середовищу на суму 10064,00 (десять тисяч шістдесят чотири грн. 00 коп.) грн..

По факту порушення вимог статей 27, 52-1 Закону України “Про тваринний світ”, пункту 3.15 Правил любительського і спортивного рибальства, стосовно вказаних громадян складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. ІV ст. 85 КУпАП, сітки, човен, підвісний двигун, незаконно виловлену рибу вилучено у встановленому порядку.

Оформлені матеріали будуть направлені до Ріпкинського районного суду Чернігівської області для прийняття рішення про передачу їх прокуророві, або органу досудового розслідування для відкриття кримінального провадження за ст. 249 КК України, або притягнення вищезазначених громадян до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 85 КУпАП і вирішення питання про відшкодування шкоди обумовленої незаконним добуванням риби.

Прес-служба Держекоінспекції у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини