Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:22:27

Органи прокуратури змушують комерційні структури відповідати перед законом за безоплатне викачування підземних вод

08.05.2015   10:56Агенцiя

Органами прокуратури Чернігівської області розпочато 7 кримінальних проваджень за ст. 240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони або використання надр) щодо фактів незаконного та безоплатного викачування підземних вод для комерційного використання.

Мова йде про добування комерційними структурами питної води з артезіанських свердловин без будь-яких дозволів, з перевищенням встановлених лімітів та з порушенням санітарних та протиепідемічних норм. Безоплатно отримані підземні води використовувалися як для власних виробничих потреб, так і для продажу фізичним і юридичним особам через укладення договорів про водопостачання.
 
Внаслідок таких незаконних дій бюджетами різних рівнів недоотримано понад 3 млн грн.
 
Про це повідомила начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури Чернігівської області Лілія Федорченко.
 
― Введення Урядом мораторію на проведення органами державного контролю перевірок суб’єктів господарювання окремі недобросовісні комерційні структури розцінили як можливість безкарного порушення вимог законодавства, ― наголосила вона. ― У випадку з безконтрольним видобутком підземних вод бюджети втрачали реальні надходження, а ці структури отримували надприбутки. Наразі органи прокуратури завадили таким діям.
 
Санкція статті кримінального кодексу в розпочатих провадженнях передбачає відповідальність аж до обмеження волі на строк до двох років або позбавлення волі на той самий строк.
 
За результатами досудового розслідування та встановлення винних осіб органами прокуратури буде вирішено питання про стягнення заподіяних державі збитків у судовому порядку.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини