Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:01:18

Клуб "Ветеран" громадської організації "Спілка жінок м. Чернігова" відзначив своє 20-річчя

07.05.2015   17:28Агенцiя

6 травня в актовому залі навчально – методичного центру профспілок відбувся святковий захід, присвячений 70-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та з нагоди 20-річчя від дня заснування клубу «Ветеран» при громадській організації «Спілка жінок м. Чернігова».

Жінок–ветеранів прийшов привітати заступник міського голови-керуючий справами виконкому Станіслав Віхров, начальники управлінь та відділів міської ради, представники громадських організацій, школярі ліцею № 15.

На початку заснування у клубі «Ветеран» було 15 жінок–фронтовичок та активісток громадської роботи, а сьогодні він налічує майже 80 жінок–ветеранів війни та праці. Всі жінки знані та шановані в місті Чернігові. У роки війни брали участь у бойових операціях, відбудовували місто Чернігів після його визволення. Багато з них нагороджені високими державними нагородами, орденами та медалями. Серед них - Герой соціалістичної праці (Томилко К.Є.), заслужені майстри народної творчості України (Ляшенко А.Д., Черняк Н.В., Баженова Т.О.,), 5 відмінників народної освіти, члени Національної Спілки журналістів України, 3 жінки нагороджені орденом «Княгині Ольги» III ступеня, 7 лауреатів конкурсу «Жінка року».

Засідання клубу, на яких проводяться консультації з питань захисту прав людей похилого віку, оформлення субсидій, нарахування пенсій, пільг ветеранам; консультації лікарів, фармацевтів з питань особливостей здорового способу життя людей похилого віку, проходять кожного місяця.

Жінки є активними учасницями культурно – просвітницьких заходів: вони відвідують музеї, виставки, театральні вистави, тематичні зустрічі до визначних дат в житті країни, міста, особливо з питань історичного минулого та перспективи розвитку рідного Чернігова. Члени клубу «Ветеран» беруть участь у міській виставці квітів та плодів, виставках громадських організацій міста, ярмарках – виставках «Що може жінка», намагаються надавати активну допомогу в благоустрої міста.

Жінки-ветерани (в міру своїх сил) проводять громадську роботу серед молоді, в школах, дитячих дошкільних закладах. Самодіяльне народне вокальне тріо «Тележанки» з любов’ю несе українську пісню, виступає на багатьох концертних програмах у м. Чернігові та в інших містах України.

Радують чернігівців персональні виставки Заслужених майстрів народної творчості України А.Ляшенко, Н.Черняк, Т.Баженової, майстринь А.Дідович, Л.Ганенко. Також проводяться благодійні акції: збір художньої літератури для дітей, збір одягу та домашніх ласощів для сільських подруг, що мешкають у районному стаціонарному будинку людей похилого віку, опікуються хворими, допомагають, морально підтримують одна одну. З материнською любов’ю ветерани в’язали шкарпетки для воїнів АТО, заготовляли овочі для сухих борщів, збирали кошти для придбання продуктів харчування.

За 20 років роботи клубу «Ветеран», його гостями були: депутати Верховної Ради України, обласної, міської та районної рад; мери міста та їх заступники, керівники відділів; представники профспілок; керівники обласної та міської ветеранських організацій; керівники Спілки жінок України; представники благодійних організацій; композитори, журналісти, народні артисти, письменники, представники трудових колективів, військових частин. Постійні друзі членів клубу «Ветеран» учні шкіл міста № 2, 15, 25, 36 та танцювальний ансамбль «Каблучок» школи № 14. Особливо цікавими були зустрічі з подругами з клубу «Надвечір’я» м. Славутича, жінками-представницями організації (клубів людей похилого віку) «Soroptimists» із м. Драуе, Данія.

Про досвід у суспільно–корисній роботі та житті міста пишуть газети: «Чернігівські відомості», «Ветеран України», «Деснянська правда», «Чернігівський вісник», розповідають та показують: міська телерадіоагенція «Новий Чернігів», Чернігівське обласне телебачення «Сівер-Центр».

«Щомісячні зустрічі в клубі, спілкування з друзями, представниками владних структур міста, увага до вас з боку молодшого покоління надає людям похилого віку душевну рівновагу. Клуб для багатьох з вас став другим домом, місцем відпочинку. Переконаний, що активна діяльність членів клубу, прагнення бути корисними суспільству, надає вам впевненості у житті, подовжує довголіття», - відмітив у своєму виступі перед жінками заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.