Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:13:19

У Чернігові встановлено меморіальну дошку пам’яті загиблих під час виконання службових обов’язків

07.05.2015   09:58

У Чернігові 6 травня на приміщенні загальноосвітньої школи № 28 встановлено меморіальну дошку пам’яті загиблих під час виконання службових обов’язків чернігівців Віталія Рябого, Олександра Сабада та Максима Третяка.

В урочистому відкритті меморіальної дошки на школі, де навчалися герої, взяли участь заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров, військові, представники громадськості, учнівської спільноти, рідні та близькі загиблих.

Віталій Рябий зі шкільних років мріяв бути військовим. Після закінчення Чернігівського комерційного технікуму проходив службу за контрактом у смт. Гончарівське. З весни 2014 року виконував службовий обов’язок на Сході України в зоні АТО. Під час бою під м. Щастя молодший сержант Першої Гвардійської танкової бригади Віталій Рябий разом з товаришем прикривав відхід основної тактичної групи і отримав важке поранення, в результаті якого помер у госпіталі під час операції.

Олександр Сабада навчався у Чернігівському військовому ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Після закінчення Харківського інституту льотчиків проходив військову службу в 16-й окремій бригаді Армійської авіації 8 армійського корпусу на посаді начальника штабу-першого заступника командира вертолітної ескадрильї. Героїчно загинув 2 травня 2014 року під час виконання бойового завдання в зоні проведення Антитерористичної операції під м. Слов’янськ Донецької області. Посмертно нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Максим Третяк навчався у ЗНЗ № 28 по 2010 рік. Після закінчення школи навчався у Чернігівському інституті економіки і управління. Максим був солдатом строкової служби військової частини № 3030 м. Києва. Загинув 18 лютого 2014 року.

Заступник міського голови –керуючий справами виконкому С. Віхров від імені всієї територіальної громади висловив глибоку пошану всім героям, які жили і працювали в нашому місті, а всім рідним - глибокі співчуття за безмежну втрату. «Впевнений, що кожен громадянин нашої держави ніколи не забуде про героїв, які самовіддано служать нашій Вітчизні», - сказав С. Віхров.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.