Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:04:07

В Чернігові затримано квартирних злодіїв-гастролерів з Києва

07.05.2015   07:25

Працівники карного розшуку Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ оперативно затримали двох серійних злодіїв зі столиці.

Як розповів начальник Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ полковник міліції Володимир Рапута, 5 травня до чергової частини надійшла заява від чернігівки, що з квартири, яку вона здавала в оренду, невідомі намагаються викрасти речі.

На місце події негайно виїхали працівники міліції, які затримали двох чоловіків при спробі винести речі з квартири. Один із затриманих був у темних рукавичках. В ході подальшої перевірки оперативники міськвідділу встановили, що затримані - жителі Київської області 1970 та 1981 років народження. Старший знаходився в розшуку за злочини, скоєні в Києві.

В столиці цей кримінальний дует купував викрадені паспорти, переклеював в них фото, а потім за підробленими паспортами винаймав квартири. Після цього квартира перездавалася в оренду кілька разів. Плата з орендарів бралася за півроку або рік наперед. Коли шахрайські дії чоловіків було викрито, вони втекли до Чернігова. Тут за аналогічною схемою з підробленими паспортами вони одночасно винайняли дві квартири в одному районі.

Це стало їх фатальною помилкою, бо власники квартир знали один одного. Також багато чернігівців з інтернет-новин вже знали про крадіжки в орендованих квартирах, що трапилися останнім часом в місті. Тож, засумнівавшись в порядності орендарів, власниця однієї з квартир звернулася до міліції.

В подальшому працівники карного розшуку встановили, що цей дует причетний до двох крадіжок з орендованих чернігівських квартир. З однієї зловмисники викрали навіть посуд та килим з підлоги.

Володимир Рапута повідомив, що за фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Працівники міліції перевіряють злодіїв на причетність до аналогічних злочинів, скоєних в інших областях України.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.