Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:31:45

Начальник міліції Чернігівщини розповів про охорону порядку на травневі свята

28.04.2015   16:13Агенцiя

В ході прес-конференції начальник УМВС в Чернігівській області Едуард Альохін та його заступник Роман Пицків розповіли журналістам про заходи із забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян під час травневих свят і відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

На Чернігівщині, як і по всій Україні, пройдуть масові заходи, пов’язані із святкуванням травневих свят та 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Щоб святкування пройшли спокійно, а громадяни почувалися безпечно, міліція спільно з іншими правоохоронцями, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування роблять все від них залежне.
Саме цій темі і була присвячена прес-конференція, в якій взяв участь начальник УМВС в Чернігівській області Едуард Альохін та його заступник Роман Пицків.

Едуард Альохін нагадав журналістам, що Чернігівщина – область прикордонна, тому міліція має бути готова до реагування на любі ексцеси аби ці події не стали пропагандистською картинкою для російських телеканалів.

Начальник Управління МВС в області звернувся через журналістів до громадян з розумінням поставитися до законних вимог міліції, особливо коли правоохоронці попросять когось пред’явити документи. Це ж стосується і тимчасових обмежень на рух транспорту певними ділянками.

Едуард Альохін зазначив, що на травневі свята у забезпечення охорони громадського порядку в місцях проведення масових заходів та відпочинку громадян буде задіяна максимальна кількість особового складу міліції. Водночас він наголосив, що громадяни теж мають поводити себе відповідально, особливо під час відпочинку на природі, де не обходиться без алкоголю.

У свою чергу заступник начальника – начальник міліції громадської безпеки Роман Пицків розповів про деякі новації в роботі міліції на свята. Так, в області діятимуть десять мобільних блокпостів у складі працівників ДАІ, бійців батальйону «Чернігів» та нацгвардійців. Їх мета – взяти під контроль всі в’їзди в область та вибірково перевіряти транспорт на важливих транспортних артеріях. Зокрема це дороги біля кордону з Росією.

В ході прес-конференції журналісти мали нагоду задати низку питань стосовно роботи міліції та останніх подій на території області.

Підсумовуючи зустріч, начальник УМВС в області Едуард Альохін закликав громадян бути пильними і не забувати, що в країні досить високий рівень терористичної загрози. Він попросив громадян звертати увагу на підозрілі пакунки й сумки і обов’язково повідомляти про них працівників міліції. Ні в якому разі не чіпати такі предмети і не намагатися їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки фахівці вибухотехнічної служби.

До приїзду правоохоронців необхідно зробити усе можливе, щоб ніхто не наближався до підозрілого предмета. Особливо це важливо в місцях значного скупчення людей.
Цілодобово діють телефони «гарячої лінії» чергової частини УМВС України в Чернігівській області 619-102 та спеціальної лінії міліції «102».

Пам’ятайте, ваші пильні та грамотні дії здатні врятувати життя та здоров’я як вам, так і іншим громадянам.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.