Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:58:34

Нехтування громадянами застережень рятувальників призводить до щоденного виникнення десятків пожеж з причини спалювання сухої рослинності

28.04.2015   11:09

Рятувальники Чернігівщини через засоби масової інформації, під час проведення інструктажів з населенням в ході профілактичних відпрацювань житлового сектору постійно доводять вимоги правил пожежної безпеки у побуті та роз'яснюють небезпеку спалювання сміття та сухої рослинності.

Проте, несвідомі мешканці області продовжують нехтувати застереженнями рятувальників і як результат, з початку березня внаслідок неконтрольованого спалювання сміття та сухостою на Чернігівщині виникло 30 пожеж підстилки у лісових масивах, 429 - у екосистемах та 291 - у житловому секторі громадян. Лише протягом минулої доби вогнеборці ліквідували 9 пожеж із вищезазначеної причини.

27 квітня о 16:25 до Служби порятунку "101" у Семенівському районі надійшло повідомлення про загоряння нежитлового господарства на околиці с. Жадове. До місця пригоди прибули вогнеборці місцевої пожежної команди та пожежно-рятувальний підрозділ з райцентру. Спільними оперативними діями пожежу о 16:55 локалізували, а о 17:05 остаточно ліквідували, в ході чого врятовано житловий будинок та літню кухню, які останнім часом не експлуатувалися.

Як з'ясувалося, причиною пожежі послужила необережність у поводженні з вогнем невідомої особи, в результаті чого загорілась суха трава на відкритій місцевості. Поривами вітру вогонь перекинувся на господарство й знищив покрівлю літньої кухні та сарай.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре звертаються до громадян з проханням проявляти обережність у поводженні з вогнем та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини