Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:30:06

На Донбас вирушили бійці батальйону спеціального призначення "Чернігів"

28.04.2015   07:09Агенцiя

Чернігівці вирушили на Луганщину, щоб змінити на позиціях побратимів. Не дивлячись на мінські домовленості, наші земляки в зоні відповідальності не втрачають пильності і не ймуть віри бойовикам російсько-терористичних військ. Сепаратисти не припиняють обстрілів українських позицій зі стрілецької зброї та мінометів.

Проводжати на Схід українських патріотів прийшли брати по зброї, друзі і рідні спецпризначенців, волонтери. Теплі напутні слова зі сльозами на очах, побажання повернення живими і неушкодженими звучали для кожного воїна.

Перед відправкою батальйону "Чернігів" до бійців звернувся заступник начальника Управління МВС в Чернігівській області капітан міліції Роман Пицків. Він підкреслив, що головне завдання бійців - дотримуватися перемир'я та забезпечувати режим тиші, а командирів - берегти особовий склад аби всі повернулися додому живі і здорові. Роман Пицків побажав чернігівцям стійкості і мужності, а від імені УМВС гарантував надійну підтримку.

Виконуючий обов'язки командира спецбатальйону «Чернігів» Віталій Костюченко звернувся до бійців із проханням усіляко допомагати місцевому населенню харчами та медикаментами, адже цивільні подекуди сильно потерпають, іноді навіть голодують.

У свою чергу волонтери доставили бійцям продуктові набори, засоби гігієни, а ще - запашні паляниці самопеченого хліба, з яким зараз особливо сутужно на Луганщині. Представниці Жіночої сотні Майдану три доби поспіль випікали цей хліб у своїх власних хлібопічках. За словами волонтерок, цього духмяного продукту захисникам вітчизни має вистачить мінімум на тиждень.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини