Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:39:59

Громадська рада при ДФС: імітація відкритості

25.04.2015   09:26Агенцiя

Громадська рада при Головному управлінні ДФС у Чернігівській області розпочала активну діяльність. Відбулося її чергове засідання. Воно не обійшлося без конфузу: на запитання Cергія Берестового - з якого телеканалу працює камера, відповіли, що це камера відомча. Тобто фіскали самі себе фільмують - для історії чи для звіту начальству? А ось журналістів на засіданні практично не було.

До порядку денного, зокрема, були внесені питання щодо змін до Положення про Громадську раду, затвердження регламенту та плану її роботи. Прозвітував про попередньо проведену роботу перед членами ради її голова Сергій Калашник. Він повідомив, що рішенням членів ради на попередньому засіданні було сформовано три комітети: культури оподаткування, запобігання та протидії корупції, кадрової політики, а також податкової політики, права і нормотворчості.

Проте порядок денний був розісланий членам ради в останній день, про план роботи взагалі інформації не було напередодні. До речі, протоколи попередніх засідань теж ніде не обнародувані. Це називається відкритістю?

Член Громадської ради - представник Асоціації "Об'єднання підприємств Ніжинщини" Сергій Кот у коментарі нашому сайту зауважив: " Все робиться якось приховано, з недомовками - ми не бачимо відкритості в роботі ДФС і не бачимо належної співпраці".

Комітет кожен член Громадської ради обирав самостійно, враховуючи власне бажання та свій фаховий досвід. Головою комітету з кадрової політики обраний Віталій Довбах, комітету з питань культури оподаткування, запобігання та протидії корупції – Сергій Добренький, комітету з питань податкової політики, права і нормотворчості - Дмитро Адаменко. Проте, оскільки начальник ГУ ДФС С.Дусяк не підписав Положення, то й комітети не легітимні...

Щоб одержати роз’яснення одного з найактуальніших на часі питань діяльності малого та середнього бізнесу щодо змін у законодавстві про застосування реєстраторів розрахункових операцій до порядку денного засідання громадської ради включили виступ заступника начальника відділу контролю за проведенням розрахункових операцій та фактичних перевірок управління податкового та митного аудиту Сергія Воєдила. Він зупинився на важливих аспектах даних законодавчих змін та надав відповіді на поставлені запитання.

На запрошення членів Громадської ради участь у засіданні взяв начальник Головного управління ДФС у Чернігівській області Степан Дусяк. Очільник відомства наголосив, що відкритий до спілкування з будь-яких питань співпраці з громадськістю, запросив до спільного діалогу. Степан Дусяк також зазначив, що у Головного управління та Громадської ради спільна мета - сприяння розвитку бізнесу у регіоні.

Якраз у той час, як він виступав, мене, як журналіста, не допустили на засідання Громадської ради. Керівниця відділу комунікацій Л.Фальчевська наказала охороні не пропускати журналіста, бо, мовляв, засідання закінчується. З якого це часу клерку податкової дозволено визначати - коли журналістам приходити на засідання Громадської ради, членом якої вона не є і стосунку до неї прямого не має?

Я звернувся до начальника Головного управління ДФС в області С.Дусяка з проханням повідомити - які заходи адміністративного впливу він вжив до своєї працівниці, яка грубо порушила мої права журналіста. Також прошу С.Дусяка роз'яснити своїм клеркам відповідальність, передбачену Законом України "Про інформацію" та іншими, які захищають права журналіста на професійну діяльність.

А підприємцю С.Берестовому тепер очевидно - чому на засіданні Громадської ради не було журналістів. Їх не тільки не запрошували, але й не пропускали!


Василь Чепурний
 

До теми: Громадська рада при Головному управлінні ДФС у Чернігівській області провела чергове засідання.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини