Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:31:44

Жителі Чернігівщини на 30% збільшили борги за газ

21.04.2015   14:22Агенцiя

За час останнього опалювального сезону заборгованість побутових споживачів газу в Чернігівській області збільшилася на 13,8 млн грн, і станом на 1 квітня 2015 склала 59,3 млн грн.

Зростання неплатежів свідчить про те, що населення насилу платило за газ навіть за старими цінами, а різке підвищення ціни на нього з 1 квітня - майже в 6 разів - ще більше погіршить ситуацію.

На думку першого заступника голови правління ПАТ «Чернігівгаз» Сергія Савченка, у квітні для споживачів і для компанії настав складний період адаптації до підвищених цін на газ.

«Ми напряму працюємо з клієнтами, і вислуховуємо їхні претензії у зв'язку із зростанням ціни газу. Багато негативно налаштовані проти «Чернігівгазу», думаючи, що газівники отримують надприбутки з підвищеної ціни. Хочемо ще раз нагадати, що ціну встановлює держава в особі НКРЕКП, а компанія отримує лише десяту частину на забезпечення своєї діяльності у вигляді тарифів на розподіл і постачання. Решта коштів йдуть на розподільчі рахунки НАК «Нафтогаз України», - сказав Сергій Савченко.
Зараз чиновники заспокоюють споживачів, апелюючи до того, що збільшення ціни на газ не позначиться на малозабезпечених верствах населення, оскільки для них передбачені субсидії. Для Чернігівської області в державному бюджеті на 2015 рік на виплату субсидій передбачено понад 715 млн грн.

Але тим споживачам газу, які накопичили борги, і не поспішають їх погашати, не варто сподіватися на соціальну допомогу з боку держави. Тому потенційним одержувачам субсидії потрібно погасити заборгованість, і надалі своєчасно і в повному обсязі сплачувати за газ.

На Чернігівщині найкраще розраховуються за газ у Куликівському, Коропському та Щорському районі, а серед гірших платників - Чернігівський, Прилуцький та Ічнянський регіони.

Довідка:

ПАТ «Чернігівгаз» - підприємство з газопостачання та газифікації. Основною сферою діяльності компанії є розподіл та постачання природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить
понад 700 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів. Нашими споживачами є майже 347,4 тисяч сімей, більше 3 тисяч підприємств та установ Чернігівської області.
Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Малтюроп Юкрейн, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини