Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:57:27

25 квітня – наймасштабніше прибирання країни

21.04.2015   07:12Агенцiя

Про підгототовку до проведення одноденної всеукраїнської соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою!-2015» йшлося 20 квітня на черговому брифінгу в облдержадміністрації.

Як зазначила координатор проекту в Чернігівській області Наталія Пархоменко, акція «Зробимо Україну чистою!-2015» є частиною всесвітнього руху «Lets Do It World». Він об’єднав 11 мільйонів людей у понад 110 країнах світу для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Метою заходу є не тільки благоустрій засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку, а й виховання відповідального ставлення громадян до довкілля, підвищення рівня соціальних зв’язків та екосвідомості. Масштаби проекту збільшуються з кожним роком. На цьогорічну, вже п’яту акцію, по всій країні очікується залучити 250 тисяч волонтерів.

На Чернігівщині захід підтримують обласна держана адміністрація та Чернігівська міська рада і ряд комерційних структур. Крім обласного центру, 25 квітня прибиранням буде охоплено ще 11 населених пунктів, що вдвічі більше ніж у минулому році. Збір та сортування сміття проводитеметься на 24 локаціях. Зокрема у Чернігові зареєстровано 14 адрес для прибирання, що включають лісопарки та береги річок Десни, Стрижня і район озера Земснаряд.

За словами координатора акції у Чернігові Сергія Безбородька, з 10-ї до 12-ї години відбуватиметься благоустрій міста. На кожній локації працюватиме координатор, який реєструватиме волонтерів та розподілятиме витратні матеріали. По кожній адресі буде вестись моніторинг вивозу відсортованого сміття на переробні підприємства. Гроші за здану вторинну сировину підуть на закупівлю речей, необхідних для безпечного прибирання довкілля. Рівно о 12-й годині передбачається встановлення загальнонаціонального рекорду з найбільшої кількості зібраного сміття за 1 секунду та флешмоб «Секунда заради життя». В Міському парку культури та відпочинку проходитиме фестиваль ECOQUEST, майстер-класи, фотосушки на екологічну тематику, концерт юнацьких колективів та оголошення попередніх результатів наймасштабнішого в області та країні прибирання довкілля.

Всі бажаючі мають можливість долучитися до екологічного руху, звернувшись до координатора в області Наталії Пархоменко: тел.: 093-074-68-74, natalia1.parhomenko@gmail.com; та координатора в м.Чернігів Сергія Безбородька: тел.:063-521-18-88, ecochernigov@gmail.com.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини