Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:16:54

Мешканка Чернігова вдома виготовляла небезпечний фальсифікат

17.04.2015   14:41

Під час проведення комплексної операції «Акциз», оперативними співробітниками Головного управління ДФС у Чернігівській області встановлено мешканку м. Чернігова, яка за місцем свого проживання незаконно виготовляла з недоброякісної сировини та збувала алкогольні напої, вживання яких небезпечне для здоров’я.

За даним фактом слідчими ГУ ДФС у Чернігівській області розпочато кримінальне провадження, за ознаками злочину, що кваліфікується за частиною 1 та 3  статті 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

За місцем проживання даної громадянки оперативники виявили та вилучили готову продукцію та сировину, яка використовувалась для виготовлення фальсифікату, а також пляшки та лійки.

Отже, згідно висновку судово-хімічної експертизи - вилучені рідини є водними розчинами етилового спирту, що виготовлені непромисловим способом, не відповідають вимогам ДСТУ, містять органічні речовини, не характерні для промислових зразків горілок, спиртів, та становлять загрозу життю і здоров'ю людини при їх вживанні в якості алкогольного напою.

За наслідками досудового розслідування, кримінальне провадження із обвинувальним актом направлене до суду. Згідно вироку суду винна особа притягнута до кримінальної відповідальності у вигляді 5 років позбавлення волі із знищенням вилученої незаконно виготовленої підакцизної продукції. Порушниці встановлено іспитовий строк терміном 2 роки.

Останні новини Чернігівщини

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.