Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:38:36

Зроби Чернігів більш енергоефективним!

11.04.2015   15:47

З таким закликом звернулися активісти Громадянської мережі ОПОРА у Чернігові до перехожих під час проведення акції «Збережи енергію у своєму місті» 10 квітня.

Про те, як ефективно витрачати водні та енергетичні ресурси, як відповідально ставитися до тепла, газу та води, йшлося у інформаційних листівках, які поширювалися під час акції.

Чернігівці, отримуючи буклети, зупинялися, щоб задати питання активістам. Їх цікавило як саме можна економити на оплаті тарифів, що треба зробити аби не «сплачувати за повітря» і яку роль в цьому грають ОСББ та держава.

Під час спілкування виявилося, що городяни підтримують рух за енергозбереження, проте часто вважають, що цим має опікуватися держава або владці. І саме тому, важливо вести роз’яснювальну кампанію в цьому напрямку. Адже саме власники квартир у багатоквартирних будинках або будинків мають в першу чергу піклуватися про енергоефективність та енергозбереження в оселях.

- Ми часто втрачаємо воду через неякісні системи каналізації, тепло через «діряві» вікна та двері, - розповідає один з перехожих. – Биті вікна у під’їздах – це теж причина втрати тепла. А ще буває, коли надворі тепло і у квартирі тепло – доводиться вікно відчиняти. В результаті платимо за обігрів вулиці?

Сьогодення змушує українців переглядати своє ставлення до комунальних послуг, води, тепла, електроенергії та газу. Встановлення лічильників, покупка більш енергозберігаючих приборів, утеплення квартир, тощо – все це перші кроки до ефективного використання ресурсів та їх заощадження.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.