Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:44:13

Протягом доби вогнеборці ліквідували 20 пожеж , які виникли з причини спалювання громадянами сміття та сухої рослинності

10.04.2015   12:39Агенцiя

Незважаючи на застереження та профілактичну роботу, яку проводять рятувальники та екологи Чернігівщини, громадяни продовжують спалювати сміття та суху рослинність на присадибних ділянках і дачах. Як наслідок, лише протягом минулої доби вогнеборці ліквідували 20 пожеж з вищезазначеної причини. Вогнем пошкоджено 7 споруд та пройдено майже 70 га території.

9 квітня у с. Нова Гуринівка Корюківського району на відкритій території сталася пожежа сухої рослинності. Її причиною послужила необережність у поводженні з вогнем 52-річного місцевого жителя, який спалював рештки сухої рослинності на своїй присадибній ділянці. Неконтрольований вогонь поривами вітру охопив площу майже у 15 га. Лише завдяки оперативному втручанню корюківських вогнеборців та працівників лісгоспу не допущено розповсюдження вогню на 7 житлових будинків, 4 господарчі споруди та лісовий масив.

Того ж дня у селі Грабів Ічнянського району, м. Щорс, с. Старі Боровичі Щорського району та с. Ломанка Новгород-Сіверського району вогнеборці ліквідували пожежі неексплуатуємого житлового будинку та шести господарчих будівель. Їх причинами послужила необережність громадян у поводженні з вогнем під час спалювання сухої рослинності.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре звертаються до населення з проханням дотримуватись заходів пожежної безпеки. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, в лісопаркових зонах, на полях, луках та узбіччях доріг. Наслідки такої необережності можуть бути непередбачувані.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.