Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:43:55

Чернігівські волонтери передали більше, ніж півтори тонни гуманітарної допомоги Добровольчому Українському Корпусу

06.04.2015   14:29Агенцiя

Більше, ніж півтори тонни харчів, амуніції, медикаментів, тактичних засобів, маскувальних сіток, спальних мішків, засобів захисту, оптичний приціл та багато іншого передали чернігівські волонтери медичній службі Добровольчого Українського Корпусу «Госпітальєри». Допомогу було доставлено на базу медиків.

«Госпітальєри» або батальйон медичної служби є потужним підрозділом ДУК «Правий Сектор». Медики-добровольці обслуговують весь периметр фронту, де базуються батальйони ДУК, ОУН та інші добровольчі підрозділи. «Госпітальєри» складаються з медичної сотні (лікарі, медбрати, санітари), сотні охорони, куди входять стрільці, снайпери і диверсійно-розвідувальні групи,а також автоколони. Наше земляк, чернігівець Віталій Ніконенко (друг Робін), є одним із керівників «Госпітальєрів» і курує донецький сектор, до якого входять донецьке летовище, селища Піски, Дачі, Первомайське, Карлівка, Тоненькє, Опитне та ще з півдесятка сіл.

Снайпери з сотні супроводу отримали від чернігівських волонтерів оптичний приціл «Pilad P8х48L», який передали з волонтерської служби «Вогонь Відродження». Також було передано один РПС, чотири спальні мішки, каремат, штани, плащ-намети, батарейки. Студенти-волонтери з «Вогня Відродження» додатково завантажили в автомобіль «Центру підтримки батальйону «ОУН» 50 кілограмами макаронів, 40 кілограмів гречки, 12 кілограмів рису. Не забули і про цукор, воду, макарони «Мівіна», консерви та консервацію, паштети, згущівку,тушонку, олію, вологі серветки, туалетний папір, засоби особистої гігієни, миючі засоби та станки для гоління.

До підтримки добровольців долучилися і волонтери з «Єдиного волонтерського центру». Підтримка добровольчих батальйонів останнім часом стала одним із пріоритетних напрямків в роботі даного центру. Так, від ЄВЦ медики «Госпітальєрів» отримали два десятки ящиків харчових наборів, три маскувальні сітки, 30 літрів питної води, ящик «Мівіни», мішок гречки, цигарки, засоби гігієни, туалетний папір, клунок цибулі, консервацію та тушонку.

Традиційно допомагають добровольцям прихожани храму Святої Великомучениці Катерини УПЦ КП. Від прихожан медики отримали 350 кілограмів домашньої випічки, тортів, вареників та подарунки від дітей. Протоієрей храму Святої Великомучениці Катерини отець Євген (Орда), який вже більше, ніж пів року є одним із кураторів «Центру підтримки батальйону «ОУН» особисто доставив гуманітарну допомогу до місця призначення. Варто зауважити, що маскувальна сітка одразу прислужилася медикам. Нею вони укутали польову операційну, що базується у Первомайську.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини