Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:17:23

Прокуратура вимагає повернути в державну власність приватизований об’єкт незавершеного будівництва, який 7 років поспіль руйнується при бездіяльності нового власника

31.03.2015   16:06

Прокуратурою Чернігівської області в інтересах держави заявлений до господарського суду позов про розірвання договору купівлі-продажу та повернення у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівщини об’єкту незавершеного будівництва — комплексу будов і споруд Прилуцької районної лікарні.

Встановлено, що цей об’єкт незавершеного будівництва з готовністю 30% приватизований у 2007 році. Переможець торгів сплатив за нього менше 400 тис грн.

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про особливості приватизації об’єктів незавершеного будівництва», обов’язковою умовою їх приватизації є встановлення строку завершення будівництва. За договором купівлі-продажу, покупець зобов’язувався завершити будівництво цього об’єкта приватизації без збереження профілю протягом трьох років.

Через невиконання ним даних зобов’язань термін дії договору неодноразово продовжувався. У той же час, через бездіяльність покупця технічний стан об’єкта приватизації погіршився: під дією атмосферних впливів почалися процеси руйнації цегельної кладки будівель головного корпусу та харчового блоку. Це зафіксовано в актах поточних перевірок, здійснених органами приватизації — однак їх висновки покупцем залишені без реагування.

Підсумковою перевіркою виконання умов договору купівлі-продажу, проведеною в жовтні минулого року комісією Управління комунального майна Чернігівської обласної ради за участю директора підприємства-покупця та заступника Прилуцького міського голови, у черговий раз підтверджено факт відсутності початку будівельних робіт.

Водночас, покупець, який не вживав заходів для збереження об’єкта, у черговий раз вніс клопотання про продовження добудови об’єкта приватизації до кінця 2015 року.

Усе це суперечить вимогам ст. 27 Закону України «Про приватизацію державного майна». Згідно неї, строк виконання зобов’язань, визначених у договорі купівлі-продажу такого майна, не повинен перевищувати п’яти років. У цьому ж випадку термін дії договору вже продовжувався для його виконання на строк понад 7 років.


Довідково:

За ст. 19 Закону України «Про особливості приватизації об’єктів незавершеного будівництва», у разі невиконання вимог закону щодо строку завершення будівництва таких об’єктів договір щодо їх купівлі-продажу підлягає розірванню у встановленому законом порядку. При цьому покупець, з яким розірвано договір купівлі-продажу, повертає об’єкт приватизації у державну власність, а також відшкодовує державі збитки, завдані невиконанням умов угоди.

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини