Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:05:15

За прокурорського втручання розірвано договір купівлі-продажу вугілля, яке відділ освіти намагався закупити, провівши тендер із взаємопов’язаними особами

28.03.2015   07:52

Після звернення прокуратури Чернігівської області з позовом до суду з вимогою розірвати договір купівлі-продажу вугілля, укладений відділом освіти Ніжинської РДА за результатами тендеру, проведеного з порушеннями вимог законодавства, цю угоду було розірвано в добровільному порядку до прийняття судового рішення.

Як вже повідомлялося раніше, наприкінці лютого прокуратурою області було виявлено порушення вимог законодавства при проведенні конкурсних торгів про закупівлю відділом освіти Ніжинської райдержадміністрації за державні кошти 889 тонн вугілля на суму майже 1,8 млн грн.

Встановлено, що до процедури закупівлі були допущені п’ять приватних підприємств. Пропозиція одного з них не оцінювалась у зв’язку з виявленням подання фіктивних документів. З решти учасників торгів два не мали чинних технічних умов на своє вугілля, а між двома іншими наявні ознаки змови.

За таких обставин прийняття комітетом з конкурсних торгів рішення про закупівлю за державні кошти вугілля кам’яного в одного з учасників та укладення відповідного договору між ним та відділом освіти Ніжинської РДА є порушенням ст. 16 та ст. 29 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Прокуратурою Чернігівської області було заявлено до суду позов про визнання недійсним рішення комітету з конкурсних торгів від 15.01.2015, яким акцептовано пропозицію одного з учасників, та укладеного на підставі цього рішення договору про закупівлю вугілля за державні кошти.

Факт підроблення документів посадовими особами одного з підприємств-учасників торгів наразі розслідується в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей