Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 14 травня, 20:38:36

Прокуратура заявила до суду позов про зобов’язання виплатити 609 тис грн матері загиблого солдата

27.03.2015   11:55

Прокуратура Куликівського району Чернігівської області заявила до суду позов до Міністерства оборони України та Чернігівського обласного військового комісаріату про визнання протиправною їх бездіяльності та зобов’язання виплатити передбачені законом кошти у сумі 609 тис грн. матері загиблого військовослужбовця.

Її син, призваний на військову службу за контрактом, загинув 18 січня в ході проведення антитерористичної операції та виконання бойового завдання на території Донецької області.

27 січня жінка звернулася до військового комісаріату з заявою про нарахування та здійснення їй виплати одноразової грошової допомоги, передбаченої Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». У подальшому ці документи та позитивний висновок військового комісаріату щодо такої виплати були належним чином направлені до Міністерства оборони України.

Але у зв’язку з незабезпеченням своєчасного та належного розгляду військовим відомством висновку Чернігівського обласного військового комісаріату рішення про призначення та виплату такої допомоги ще не прийнято. Внаслідок цього кошти на рахунок матері загиблого військовим комісаріатом досі не виплачені.

Раніше прокуратурою Чернігівської області з аналогічних підстав вже заявлявся адміністративний позов в інтересах батька загиблого солдата, якому дана допомога не виплачувалась тривалий час. Міністерством оборони України ці позовні вимоги було визнано і задоволено в добровільному порядку до прийняття судового рішення. Належні кошти виплачено.

Питання виплати допомог родинам загиблих воїнів знаходиться на постійному контролі прокуратури області.

Останні новини Чернігівщини

Головне управління ДПС у Чернігівській області закликає підприємців не піддаватись на провокації шахраїв

Головне управління ДПС у Чернігівській області закликає підприємців не піддаватись на провокації шахраїв 15:18

До Головного управління ДПС у Чернігівській області надходить інформація від суб’єктів підприємницької діяльності про те, що до них телефонують невстановлені особи (зокрема з телефонних номерів: 0988736664, 0686921727), які представляються працівниками Головного управління ДПС у Чернігівській області, та шахрайським шляхом намагаються виманити гроші.

Поліція розслідує обставини ДТП з травмованими в Корюківському районі 10:21

Вчора близько 9-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на трасі «Чернігів-Мена-Сосниця-Гремʼяч» сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої постраждали люди.

Кількість вакансій зростає

Кількість вакансій зростає 10:18

Про це повідомляють у обласній службі зайнятості. За словами її очільниці Людмили Ключник, у січні-квітні поточного року служба зайнятості мала 3,6 тис. пропозицій від роботодавців області (з них 2,8 тис. подані цьогоріч) - це вже на 59% більше минулорічного показника.

Крістіна Опанасенко здобула бронзову нагороду на Кубку Європи з дзюдо серед кадетів (U-18) 10:07

Маємо приємну звістку з азербайджанського міста Гейгель, де цими вихідними проходив Кубок Європи з дзюдо серед кадетів (U-18).

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 загибель на водних об’єктах, 2 аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення, 2 дорожньо-транспортні пригоди, 4 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждало.