Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:54:09

Протягом доби вогнеборці ліквідували 14 пожеж

24.03.2015   15:00Агенцiя

Їх причинами послужили випалювання сухої рослинності, дитячі пустощі та необережне поводження з вогнем. Пожежами знищено або пошкоджено 13 житлових будинків та господарчих споруд, вигоріло 32 га території, травмовано 1 людину.

Так, 23 березня об 11:00 до Служби порятунку «101» у Бахмацькому районі надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі у с. Григорівка. На місце пригоди оперативно прибув підрозділ Державної пожежно-рятувальної частини з райцентру, місцева пожежна команда з селища Дмитрівка та сільські вогнеборці з с. Голінка. Завдяки їх спільним  професійним діям, пожежу об 11:30 було локалізовано, а о 12:25 остаточно ліквідовано. В ході гасіння врятовано поруч розташований будинок та двоє голів великої рогатої худоби. Як з’ясувалося, причиною пожежі послужили пустощі з вогнем 6-річного сина та 7-річної доньки  господарів. Як з’ясувалося, доки батьки займались по господарству, залишені без належної уваги Сергійко та Юля знайшли на видному місці сірники і підпалили сміття біля сараю. В результаті пожежі вогнем знищено дах споруди, пошкоджено перекриття на площі 20 кв. м. На щастя, діти не постраждали.

Цього ж дня у с. Красностав Борзнянського району внаслідок необережного поводження з вогнем невідомої особи виникло загорання господарчої будівлі одного з господарів. 88-річний сусід намагався ліквідувати загорання власними силами, однак, під час гасіння дідусь отримав опіки кінцівки II-III ступеню. Ліквідували пожежу вогнеборці з райцентру, які оперативно прибули за викликом на місце події. Врятовано розташовані поруч житловий будинок, господарчу споруду та матеріальних цінностей на суму 60 тис. грн.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликають громадян бути вкрай обережними при поводженні з вогнем та дотримуватись правил пожежної та екологічної безпеки. Звертаємося до батьків з проханням: контролюйте розваги дітей та власним прикладом виховуйте у них навички культури безпечної поведінки.
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини