Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:58:21

Комфорт бійців в уставі не передбачений, його забезпечить "Центр допомоги Чернігова"

12.03.2015   12:50Агенцiя

11 березня дискусійному клубі «Експертна думка» волонтери презентували нову ініціативу - "Центр допомоги Чернігова".

Ольга Палькова, засновниця та колишня активістка Єдиного Волонтерського Центру, поінформувала про створення нової волонтерської організації, яка буде займатися вузькоспеціалізованим напрямком діяльності – забезпечувати потреби бійців в зоні АТО. «Комфорт бійців в уставі не передбачений, - зазначила активістка волонтерського руху, - а тому Міністерство оборони їх особисті потреби, на жаль, не забезпечує».

У новому Центрі планують працювати виключно з запитами солдат, аналізувати їх, перевіряючи на об’єктивну відповідність, та, по можливості максимально забезпечувати.

Новопрезентована ініціатива за словами Вікторії Овсієнко-Виноградової буде працювати паралельно з іншими волонтерськими організаціями міста та координувати роботу з іншими ініціативами.

На сьогодні Центр допомоги Чернігова розшукує приміщення для роботи та пропонує всім небайдужим долучитися до ініціативи. Про точну кількість учасників нового центру можна буде сказати лише після його фактичного старту.

Учасники прес-конференції пояснили відділення від Єдиного Волонтерського Центру тим, що основна його мета – об’єднати всі організації міста, не була досягнута, та розбіжностями в поглядах на приорітетні напрями роботи волонтерів. Ольга Палькова наголосила, що будь-які чвари в середині волонтерського руху шкодять, в першу чергу, бійцям. Аби подібні інциденти не зашкодили людям, що потребують допомоги, групою активістів було прийняте рішення створити Центр допомоги Чернігова задля максимальної ефективності роботи.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.