Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:22:14

Ніжин без ліків?

06.03.2015   09:22

КЛПЗ «Ніжинська центральна міськалікарняім. М.Галицького» 17 лютого 2015 визнала торги по закупівлі ліків такими що не відбулись.

Лікарня планувала закупити ліки по 4 лотам: лот №1 – ліки з вмістом пеніциліну та інших антибіотиків (5 найменувань); лот №2 – ліки, з вмістом кортикостероїдних гормонів, їх похідних і структурних аналогів, дозовані чи розфасовані для роздрібної торгівлі (5 найменувань); лот №3 – ліки, з вмістом вітамінів, провітамінів, похідних і сумішей цих речовин, терапевтичної чи профілактичної призначеності, дозовані чи розфасовані для роздрібної торгівлі (10 найменувань); інші лікиіз змішаними чи незмішаними препаратами, розфасовані для роздрібної торгівлі (97 найменувань); лот №4 – ліки, з вмістом алкалоїдів або їхніх похідних, але не гормонів чи антибіотиків (наркотики) (11 найменувань).

До комітету було подано конкурсні пропозиції від 2-х підприємств: КП «Ліки України» та КП «Буковина - Фарм». Обидва учасники подали заявки лише по 4-му лоту закупівель, запропонувавши ціну 528002,78 грн. (КП «Ліки України») та 654506,45 грн.(КП «Буковина - Фарм»). 

Однак конкурсним комітетом було прийнято рішення про визнання торгів такими що не відбулись, оскільки ціна найбільш вигідної пропозиції конкурсних торгів перевищує суму, передбачену замовником на фінансування закупки ліків. Адже Ніжинська міська лікарня на закупівлю ліків по всім лотам планувала витратити 547200 грн.

По лотам 1-3 також торги були визнані такими що не відбулись, оскільки на участь у торгах було подано менше двох конкурсних пропозицій.

У зв’язку з різким знеціненням гривні підприємці значно підвищили ціни, і скоріше за все, не схотіли подавати цінові пропозиції по першим трьох лотам через певні причині.
По-перше, це мала кількість одиниць товару, наприклад лікарня потребувала лише 5 штук пантенолу, 10 упаковок сиропу парацетамолу, очні краплі Алкаїн 0,5- 1 флакон.
По-друге, - невелика ціна препаратів (аскорбінова кислота, йод, барбовал, перекис водню). Мабуть, на думку підприємців, час і зусилля на оформлення документів не варті тієї виручки, яку вони могли б отримати. Значно вигідніше продати морфінгідрохлорід 1%-1,0 (7118 ампул), або сибазон 0,5%-2,0 (3060 ампул), середня ціна якого в аптеках близько 104 грн. за ампулу.

Чи знайде ніжинська лікарня вихід з ситуації, що склалась?

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини