Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:09:26

Звернення рятувальників до мешканців Чернігівщини

21.02.2015   12:13Агенцiя

В Україні з кожним роком зростає кількість постраждалих людей від вибухонебезпечних предметів. Так, якщо у 2013 році таких було 30 осіб, з яких 2 дітей, то вже у 2014 - 36 осіб, з яких 9 дітей. Досвід показує, що частіш за все причиною лиха є нехтування людьми правилами безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами.

Нажаль, у 2015 році сумна статистика продовжується. Так, 18 лютого у смт Ріпки в школі № 2 пролунав потужний вибух, внаслідок якого 2 співробітниці навчального закладу отримали травми та одна померла. Діти, які під час вибуху перебували у школі в групах продовженого дня, не постраждали і були швидко евакуйовані з будівлі. Як з’ясувалося, причиною лиха стало спрацювання ручного протитанкового гранатомету "РПГ-18". Його приніс до школи, як музейний експонат, волонтер, який нещодавно повернувся з району проведення АТО.

У зв’язку з цим, рятувальники закликають громадян бути пильними та обережними. Якщо якимось чином у Вас з'явилася відстріляна, не кажучи вже про бойову, сучасна або часів Великої Вітчизняної війни зброя, боєприпаси, ні в якому разі не намагайтеся принести їх в якості експонатів у навчальні заклади, музеї, додому тощо. Не чіпайте, не оглядайте і не переміщуйте вибухонебезпечні чи підозрілі предмети. Робити це та визначати рівень їх небезпеки повинні лише професіонали з вибухотехнічної служби.

Про всі факти виявлення зброї, боєприпасів, інших вибухонебезпечних чи підозрілих предметів одразу повідомляйте міліцію або Службу порятунку за номерами телефонів 101 або 102. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечного предмету, огородіть його за допомогою палиць і яскравої тканини та відведіть людей на безпечну відстань.

Також звертаємо увагу освітян, працівників музеїв на необхідності посилення пильності та пропускного режиму у своїх закладах. Ні в якому разі не приймайте від знайомих і незнайомих осіб будь-яку сучасну або часів Великої Вітчизняної війни зброю, боєприпаси чи стрілецькі набої. Не торкайтеся їх, не намагайтеся оглянути, а тим більше занести у навчальний заклад чи музей. Про осіб, які пропонують такі небезпечні дарунки, негайно повідомляйте правоохоронні органи.

Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха!

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.