Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:17:44

Прокуратура не допустила чергового скандалу у сфері земельних відносин, запобігши незаконному розпорядженню паями селян

20.02.2015   08:40

За позовом прокурора Менського району області Чернігівським окружним адміністративним судом 17 лютого визнано незаконним та скасовано розпорядження місцевої райдержадміністрації, яким у вересні 2014 року надано дозвіл приватному сільгосппідприємству на розроблення документації щодо набуття в оренду 178 га земель сільськогосподарського призначення (ріллі).

Суд прийняв до уваги доводи прокурора про те, що вказані землі розпайовані між членами колишнього КСП, а деякими з них на ділянки вже отримано державні акти про право власності.

Надання приватизованих земель в оренду органом влади є порушенням норм цивільного та земельного законодавства (зокрема, ст. 122 Земельного кодексу України).

Завдяки вжитим прокуратурою заходам цьому порушенню прав громадян, яке мало б негативні правові та соціальні наслідки, вдалося запобігти.

 

Довідково:
Вже за півтора місяці поточного року по області судами задоволено 16 позовів прокурорів із земельних питань, за якими повернуто та попереджено незаконне вибуття близько 450 га земель вартістю майже 6 млн. гривень. Справи ще щодо майже тисячі гектарів вартістю 8 млн. грн. перебувають у провадженні суду.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини