Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:19:29

Правоохоронці знешкодили гранату

18.02.2015   12:25

Працівники Прилуцького міськвідділу внутрішніх справ УМВС в Чернігівській області регулярно через ЗМІ звертаються до громадян бути уважними і обережними в разі виявлення підозрілих предметів та безхозних пакунків, залишених без нагляду.

Робота правоохоронців уже дає свої плоди. Так, до чергової частини зателефонував прилучанин і повідомив, що на території центрального ринку Прилук знаходиться підозрілий пакунок.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група в повному складі на чолі з керівництвом Прилуцького міськвідділу внутрішніх справ. У вказаному місці міліціонери побачили іржаву ручну осколкову гранату, загорнуту в газету.

Правоохоронці вжили всіх необхідних заходів для збереження життя і здоров'я громадян - очепили територію ринку, а працівники ДАІ перенаправили рух транспорту.

Прибулі на місце події вибухотехніки науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області ідентифікували небезпечну знахідку як гранату РГД-33 часів Другої Світової війни з ознаками корозії. Запалу в гранаті не було.

Спеціалісти вивезли небезпечну знахідку і знешкодили її. Вилучені уламки направлені на вибухотехнічну експертизу. Наразі міліція проводить комплекс оперативно-розшукових заходів для встановлення осіб, причетних до появи гранати у громадському місці.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Триває досудове розслідування.

Міліція закликає громадян звертати увагу на залишені в громадських місцях, транспорті та біля об'єктів життєзабезпечення підозрілі предмети і пакунки, які можуть становити небезпеку для оточуючих.

В разі виявлення підозрілих предметів негайно інформуйте органи внутрішніх справ за телефоном 102.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини