Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:30:50

Платники Чернігівщини безкоштовно отримали 58,6 тис. сертифікатів

18.02.2015   08:38Агенцiя

На сьогодні платники Чернігівщини переважно подають податкові декларації засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Як повідомив начальник відділу реєстрації користувачів при Головному управлінні ДФС у Чернігівській області Олександр Кулик, у минулому році понад 21 тис. платників стали клієнтами Центру сертифікації ключів, яким сформовано 58,6 тис. посилених сертифікатів. Найактивнішими користувачами є приватні підприємці, кількість яких – 16,2 тис. осіб.

У січні 2015 року до Центру сертифікації звернулося 1317 осіб, з них переважна кількість фізичних осіб – 1050. У тому числі клієнтами центру стали 267 юридичних осіб. Цим платникам безкоштовно надано послуги електронного цифрового підпису та сформовано 3018 посилених сертифікатів.

Розвиток електронних сервісів та співпраця з платниками, розширення кола користувачів сервісів є одним з важливих напрямків діяльності органів фіскальної служби Чернігівщини. Так, з 1 січня 2015 року набрали чинності норми Закону України від 31 липня 2014 року №1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України», у зв’язку з чим всі платники ПДВ зобов’язані реєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) незалежно від суми.

Відтепер для забезпечення можливості електронного адміністрування податку на додану вартість для клієнтів Центрів сертифікації ключів реалізовані наступні безкоштовні можливості:
• створення електронних податкових накладних;
• імпорт електронних податкових накладних з інших програм;
• подання та гарантована реєстрація електронних податкових накладних в ЄРПН;
• отримання даних про наявність електронних податкових накладних в ЄРПН.
Бідьш детальну інформацію можна отримати на електронному ресурсі за адресою www.acskidd.gov.ua.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини