Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 30 березня, 04:05:46

Працівниками ДСБЕЗ викритий підпільний завод

13.02.2015   12:11Агенцiя

У двох цехах зловмисники організували потужне виробництво контрафактної продукції харчової групи, яке розмістили на території промислових зон в різних містах області.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області Вадим Філашкін, розрахунок зловмисників був простий - використати чужу торгову марку, а під її прикриттям продавати розфасовані продукти невідомого походження.

Працівниками державної служби боротьби з економічною злочинністю та слідчого управління був розроблений комплекс слідчо-оперативних заходів з викриття та ліквідації підпільного заводу, який складався з двох цехів на території Чернігівщини.

Організатори підпільного виробництва продумали усе до дрібниць - замовили поліграфію упаковок, які неможливо відрізнити від оригіналу, пакувальні пристрої і навіть штампи й печатки для маркування.

Так, в ході проведеної спецоперації за місцем розташування підпільних цехів та офісу вказаної «фірми» одночасно працівниками державної служби боротьби з економічною злочинністю та слідчого управління УМВС були проведені обшуки та затримання фігурантів.

Під час проведення санкціонованого обшуку в одній з промзон Чернігова були виявлені наймані робітники, які в напівпідвальному приміщенні вручну совками засипали в пачки «Пластівці вівсяні». Оптові закупівлі самих пластівців здійснювалися в Харківській області, до Чернігова вони прибували в мішках, а потім фасувалися в антисанітарних умовах.

На продукції стояли всі необхідні позначки, товарні знаки і сертифікати. Оскільки Чернігівщина межує із Білоруссю, то поява товарів з сусідньої держави не мала б викликати у покупців якихсь підозр, адже громадяни вже давно звикли до стабільно високої якості білоруської продукції.

А в Ніжині спритники пішли ще далі. На території промзони вони спромоглися навіть змонтувати автоматизовану лінію для фасування контрафактного какао. Підпільники не посоромилися написати на своїй продукції, що це «справжній какао-порошок з 99, 98% какао-продуктів».

За інформацією очільника міліції Чернігівщини Вадима Філашкіна в колишньому виробничому приміщенні мішки з какао засипалися в бетономішалку аби розпушити продукт і додати ванілін. Потім маса висипалася в бункер, з якого поступала на фасувальну лінію. Упаковка один в один була схожа на продукцію відомого мінського підприємства, яке дійсно виробляє какао.

Чи варто тут і згадувати про якісь санітарні норми, якщо в приміщенні мішки з какао лежали на підлозі, тож про безпечність продукції годі й казати. Тут також зловмисники використовували виготовлену промисловим способом упаковку, схожу на оригінальну, використовувалися чужі товарні знаки.

В ході обшуку офісу «фірми» була виявлена «чорнова» бухгалтерія, підроблені печатки та штампи, наклейки відомої торгової марки, а також інша документація, яка має доказове значення про розрахунки з клієнтами та розповсюдження фальсифікату по Україні.

В обох випадках організувала підпільне виробництво одна група осіб. Вилучена сировина, готова продукція та обладнання оцінюється більше ніж в 2 мільйони гривень.

Наразі інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу України (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) - караються штрафом від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Влупи пушкіним по ру*ні». За місяць у Чернігові зібрали 2,6 тонни російських книг: кошти передали на закупівлю дронів для військових

«Влупи пушкіним по ру*ні». За місяць у Чернігові зібрали 2,6 тонни російських книг: кошти передали на закупівлю дронів для військових 18:37

2,6 тонни російських та російськомовних книг зібрали у Чернігові в межах акції «Влупи пушкіним по ру*ні», яку оголосили в освітньо-культурному Гончаренко центрі в лютому. Зібрані у просторі книги віддали на переробку, а виручені кошти передали на закупівлю дронів для військових.

В яких лікарнях Чернігівської області можна отримати безоплатну послугу з реабілітації

В яких лікарнях Чернігівської області можна отримати безоплатну послугу з реабілітації 18:26

Під час повномасштабної війни потреби українців у реабілітації зросли, тому у 2024 році реабілітація – один із пріоритетних напрямків Програми медичних гарантій. Лікарні, які мають договори з Національною службою здоров’я України, можуть надавати послуги пацієнтам за двома пакетами – “Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах” та “Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах”.

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини