Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:56:53

Заходами прокурорського реагування захищено інтереси держави в земельній сфері на 65 млн. грн.

11.02.2015   12:01Агенцiя

Органами прокуратури Чернігівської області виявлялено суттєві порушення у діяльності як органів влади та місцевого самоврядування при розпорядженні земельними ділянками, так і землекористувачів.

Завдяки втручанню прокурорів за минулий рік до державної та комунальної власності повернуто понад півтисячі гектарів землі вартістю 13 мільйонів гривень, незаконне вибуття ще 600 гектарів вдалося попередити.

Окрім того, зараз у провадженні судів перебувають справи за позовами прокурорів щодо повернення до державної власності ще майже 600 га земель на території області. Усього в земельній сфері протягом минулого року задоволено заявлених прокурорами позовів різної категорії на 65 млн. грн.

Практика свідчить, що незаконні дії чиновників, як правило, спрямовані на найбільш привабливі ділянки прибережних захисних смуг водних об’єктів, земель лісового фонду, історико-культурного призначення та інших особливо цінних земель.

Зокрема, перевіркою законності наказів Головного управління Держземагентства в області із земельних питань виявлено, що у 2014 році без проведення конкурсу приватній особі для ведення фермерського господарства незаконно передано близько 280 га землі на території Смолинської сільради Чернігівського району, грошова оцінка яких становить майже 5 млн. грн.

Земельна ділянка передана під виглядом пасовищ та сіножатей, у той час як фактично є осушеним болотом з рідкою рослинністю, на якому знаходиться родовище торфу «Гнилуське». Більше того, на вказаній земельній ділянці за державні кошти вже здійснено комплекс робіт для підготовки торфовища, з метою його подальшої передачі під розробку корисних копалин державному підприємству «Чернігівторф». За Земельним кодексом України ці землі належать до особливо цінних і правом розпорядження ними наділений лише Кабінет Міністрів України.

З метою повернення землі та забезпечення її подальшого цільового використання прокуратурою області пред’явлено позов, який перебуває у провадженні суду.

На даний час дієві заходи на захист інтересів держави і територіальних громад Чернігівщини вживаються органами прокуратури області і щодо інших незаконних земельних оборудок.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини