Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:44:01

Прокуратура припинила свавілля ПАТ "Чернігвобленерго" стосовно літньої жінки

11.02.2015   08:39

Апеляційним судом Чернігівської області 10.02.2015 залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким відмовлено у задоволенні позову ПАТ «Чернігівобленерго» до пенсіонерки з Чернігова про стягнення з неї 4 тис. грн. заборгованості.

Як з’ясувалося, життєві обставини літньої жінки змусили її ділити у судах власне житло із онуками, які привели належне їй приміщення у повну непридатність.

Бабуся, яка і до цього часу не може проживати у власному будинку, протягом двох років намагалася поновити електропостачання, неодноразово звертаючись до ПАТ «Чернігівобленерго».

Переговори з енергопостачальником тривали понад два роки.

Після чергового скандального звернення пенсіонерки про необхідність встановлення в її житлі лічильника до неї прийшли інспектори з енергонагляду Чернігівобленерего з рейдовою перевіркою, склали акт про порушення Правил користування електроенергією та нарахували збитки в розмірі 4 тис. грн.

Тобто, скориставшись похилим віком, слабким зором та малограмотністю пенсіонерки, під виглядом встановлення лічильника ПАТ «Чернігівобленерего» намагалося стягнути неправомірно нараховані збитки з того, хто, навпаки, приклав максимум зусиль для укладення з ПАТ договору про користування електричною енергією, як це передбачено чинним законодавством.

Принципова та наполеглива позиція органів прокуратури, які представляли інтереси громадянки похилого віку в судах обох інстанцій, сприяла винесенню законного, а найголовніше, справедливого судового рішення — на користь громадянки.


Довідково:
У поточному році прокуратурою області направлено в суд ще один позов до ПАТ «Чернігівобленерго» — про зобов’язання відшкодувати соціально незахищеній громадянці збитки, завдані пожежею, яку спричинило коротке замикання в розташованій біля її двору трансформаторній підстанції.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.