Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:01:06

Міліціонери відкрили кримінальне провадженняза фактом ДТП зі зникненням з місця пригоди

02.02.2015   12:07Агенцiя

Співробітники міліції встановили водія - винуватця дорожньо-транспортної пригоди, який залишив напризволяще збитого ним пішохода.

Як розповів начальник Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Володимир Рапута, 28 січня близько 20:00 години в місті Чернігові сталася дорожньо-транспортна пригода.

Під час цієї трагедії невідомий автомобіль скоїв наїзд на 43-річного пішохода та з місця пригоди зник. Потерпілий чоловік з численними травмами та переломами був доставлений до однієї з міських лікарень.

В ході подальшої перевірки співробітниками міліції було встановлено, що винуватець цієї трагедії - водій автомобіля марки "Skoda Oktavia". Свідки запам'ятали лише перші дві букви номера. Правоохоронці почали пошуки автомобіля і його власника. І в цій ситуації дуже допомогла співпраця з громадськістю. Саме небайдужі громадяни надали правоохоронцям спочатку інформацію про номер та прикмети автомобіля-порушника, а потім і про його власника.

Співробітники міліції за наявними базами даних встановили ймовірного винуватця пригоди та виїхали до нього за місцем мешкання. Поблизу будинку знаходився автомобіль з явними ознаками перебування в ДТП - мав характерні для автопригоди пошкодження. Коли ж співробітники міліції звернулися до власника машини, за поясненнями з цього приводу, той нічого конкретного та зрозумілого відповісти не зміг бо знаходиться в стані алкогольного сп'яніння.

Як зазначив полковник міліції Володимир Рапута, за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого»). Ведеться досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини