Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:05:48

Перше рішення у судовому спорі щодо громадського пасовища с. Новоселівка набрало законної сили

16.01.2015   17:47Агенцiя

Позицію прокуратури області щодо приналежності земель до громадського пасовища села Новоселівка Чернігівського району сьогодні підтримав апеляційний суд області.

Повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Розглянувши першу апеляційну скаргу відповідача він ухвалив її відхилити та залишити в силі рішення Чернігівського районного суду про визнання недійсними наказу та свідоцтва щодо передачі двох гектарів розташованої там землі у приватну власність.

Довідково:

Події навколо передачі у приватну власність пасовища на території Улянівської сільської ради Чернігівського району викликали значний суспільний резонанс. Як вже повідомлялося раніше, проведеною прокуратурою перевіркою встановлено, що 15 га на території Улянівської сільської ради Чернігівського району у березні-серпні 2014 року у приватну власність для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва передані незаконно. Незаконність відведення цих земельних ділянок полягає в тому, що до їх складу увійшли землі, надані у 1991 році територіальній громаді с. Новоселівка в якості громадського пасовища. Окрім того, відведення землі не погоджено з Улянівською сільською радою.

За результатами проведеної перевірки 08.10.2014 р. прокуратурою Чернігівського району заявлено 16 позовів про визнання недійсними наказів Головного управління Держземагентства у області та свідоцтв про право власності на ці земельні ділянки, всі з яких судом першої інстанції розглянуто та задоволено.

Зараз у зв’язку з надходженням апеляційних скарг відповідачів триває перегляд вказаних справ апеляційним судом області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини