Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:52:28

Упродовж 2014 року до органів прокуратури області надійшло 11 тис. звернень

15.01.2015   17:22Агенцiя

Упродовж 2014 року до органів прокуратури Чернігівської області надійшло 11 тис. звернень, з яких вирішено 6,6 тисяч.

Керівництвом прокуратури області відповідно до вимог ст.22 Закону України «Про звернення громадян» значна увага приділяється особистому прийому мешканців нашого регіону, в тому числі за місцем їх роботи та проживання. У 2014 році виїзди з такою метою здійснено до всіх районів області.

За рік на особистому прийомі в органах прокуратури області свої скарги виклали 4 тис. громадян. Особисто прокурором області прийнято 457 громадян, з яких 70 – за місцем проживання, в тому числі в сільській місцевості.

У зв’язку з прийняттям нового  Закону України  «Про прокуратуру»    органи прокуратури позбавлені можливості  проводити  перевірки. Пунктом 1 Перехідних положень Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 визначено, що вона виконує функцію нагляду за додержанням прав і свобод людини і громадянина, додержанням законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами виключно у формі представництва інтересів громадянина або держави в суді. Але і в 2014 році, як і в минулі роки,  найбільше задоволених звернень органами прокуратури області вирішено саме  з питань представництва інтересів громадян і держави в суді. 

Про це розповіла старший прокурор прокуратури Чернігівської області з питань розгляду листів та прийому громадян Тамара Герасименко. Вона додала:

— Хоча органи прокуратури і позбавлені можливості проводити перевірки, у прокурора залишається можливість реагування шляхом подачі позовної заяви до суду. Як приклад, за результатами розгляду одного зі звернень Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних та кримінальних справ підтверджено правомірність вимог прокурора щодо поважності причин пропуску строку для прийняття спадщини заявницею, яка є інвалідом і проживає в Кіровоградській області. Вона не змогла своєчасно прийняти спадщину від своєї сестри у зв’язку з тяжким станом здоров’я, тривалим лікуванням.

До складу спадкового майна увійшла квартира в Чернігові.
При цьому одразу після смерті спадкодавці до відповідних органів із заявою про прийняття спадщини на підставі підробленого (як виявилось) заповіту звернувся сторонній громадянин.
Завдяки активній позиції прокуратури рішенням апеляційного суду, залишеним у силі касаційною інстанцією, право пенсіонерки на квартиру поновлено. За фактом підробки заповіту внесено відомості в ЄРДР, триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини