Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:24:16

Суд оштрафував мера Ніжина

13.01.2015   12:09

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернігівській області Валерій Бевзюк, апеляційний суд Чернігівської області розглянув матеріали адміністративного провадження відносно Ніжинського міського голови.

Будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування 3-ї категорії, міський голова Ніжина у 2014 році незаконно встановив собі надбавку за виконання особливо важливої роботи в розмірі 70% від посадового окладу із урахуванням надбавки за ранг та вислугу років та те, що його щомісячне преміювання здійснюється на підставі розпоряджень міського голови, що спричинило виникнення конфлікту інтересів в його службовій діяльності, про наявність якого він не повідомив у письмовій формі сесію Ніжинської міської ради 6 скликання.

Невжиття заходів Ніжинським міським головою щодо повідомлення про конфлікт інтересів відповідної ради призвело до порушень вимог постанови Кабінету Міністрів України «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів», Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та до незаконного нарахування йому близько шести тисяч гривень доплат до зарплати у вигляді премій та надбавок за виконання особливо важливої роботи.

У серпні 2014 року матеріали адміністративного провадження були направлені на розгляд до Новозаводського районного суду Чернігівської області, але провадження було закрито «за відсутністю складу правопорушення».

Рішення суду першої інстанції було оскаржено. Прокуратурою Чернігівської області подано прокурорський протест до апеляційного суду Чернігівської області. Після розгляду адміністративного протоколу в суді другої інстанції посадова особа була визнана винною та на неї накладено штраф у розмірі 1700 грн.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини