Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:37:55

Робоча група з підготовки пропозицій щодо облаштування обласного реабілітаційного центру для учасників АТО провела своє чергове засідання

18.12.2014   15:31Агенцiя

17 грудня заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів чергове засідання робочої групи з підготовки пропозицій щодо облаштування обласного реабілітаційного центру для учасників АТО та членів їх сімей.

У заході взяли участь голови постійних комісій обласної ради - з питань охорони здоров'я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Валерій Зуб та з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур, начальник управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Петро Гармаш, директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олег Русін, заступник директора Департаменту фінансів Чернігівської обласної державної адміністрації Любов Жукова, голова ради Чернігівської міської асоціації «Конкордія» Віктор Мозговий, військові, психологи.

Валентин Мельничук зазначив, що на початку грудня поточного року члени робочої групи з виїздом на місце розглянули можливість використання приміщення, яке орендує громадська організація «Центру медико-соціальної та фізичної реабілітації інвалідів з порушенням фізичного розвитку «Інтеграція». Проте, в результаті ознайомлення з об'єктом, переконалися в неможливості використання зазначеного приміщення для облаштування реабілітаційного центру для учасників АТО.

В той же час до голови обласної ради Миколи Звєрєва звернувся Гончарівський селищний голова Віталій Рудник з пропозицією розглянути питання щодо облаштування обласного реабілітаційного центру в приміщенні колишнього військового лазарету в смт. Гончарівське Чернігівського району.

Валерій Зуб разом із Віктором Мозговим оглянули згадане приміщення і також упевнилися, що воно не відповідає вимогам для проведення медичної реабілітації. Будівля потребує ремонту, на що необхідні значні кошти. За словами депутата обласної ради, приміщення має зручне розташування, і його можна використовувати, приміром, для психологічної реабілітації.

Валентин Мельничук, у свою чергу, акцентував увагу на питаннях фінансування та формі власності Центру.

Петро Гармаш поінформував присутніх, що для вирішення питання стосовно дообладнання реабілітаційних центрів для учасників АТО створено відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я України міжвідомчу робочу групу у складі 10 фахівців, серед яких – представники міністерств: оборони, внутрішніх справ, соціальної політики, охорони здоров'я, а також Державної служби з питань інвалідів та ветеранів і волонтери. Такі центри мають функціонувати на базі госпіталів для ветеранів війни, які діють в кожній області.

Головний лікар комунального лікувально-профілактичного закладу «Обласний госпіталь для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни» Володимир Товчига розповів про створення реабілітаційного відділення в очолюваному ним медичному закладі, де планується виділити один із його поверхів для оздоровлення учасників АТО.

Підсумовуючи засідання робочої групи, Валентин Мельничук наголосив на необхідності інформування населення щодо надання психологічної допомоги військовим АТО та членам їх сімей. Як було наголошено, робоча група продовжить працювати над вирішенням проблемних питань, зокрема, над визначенням і виділенням приміщення для надання медико-психологічної допомоги учасникам антитерористичної операції та членів їх сімей.


Захід для ЗМІ не анонсувався.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини