Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:05:31

Черговий рейд на незаконних лісорубів

18.12.2014   12:02

Михайло Булигін на сторінці Ніжинського антикорупційного бюро, в соціальній мережі Facebook, повідомляє про черговий рейд на незаконних лісорубів.

Представники го “НАБ” та об’еднання “Самопоміч” викрили чергову аферу в “Ніжинагролісі”. Під видом “санітарної вирубки” спиляно 74 дуби діаметром до метра й більше. На місце скоєння злочину (інакше такі дії назвати важко) викликали представників міліції та єкології. Наразі проводяться слідчі дії.

За постановою 555 кабміну зі змінами 748 від 2013 року п.10. “Вибіркові санітарні рубки здійснюються лісокористувачами шляхом вилучення з насаджень сухостійних, усихаючих, сильно ослаблених, пошкоджених шкідниками, хворобами та внаслідок стихійних природних явищ і техногенних впливів окремих дерев або їх груп”.

Цей змішаний ліс просто завалений сухостоєм та поваленими деревами, а під бензопили пішли чомусь тільки живі вікові дуби. Тож, що б не говорили посадовці агролісу, а під санітарну рубку ці дії ну ніяк не підлягають. До того ж, вирубка повинна проводитися при відповідному порядку дій працівників лісництва. На цій же ділянці не було відмічено межі рубки стовпчиками з табличками, на яких записується вся інформація. А саме цікаве – клейма на дерева мабуть ставили вже перед самим нашим приїздом до лісу, а не перед рубкою, як має бути. Бо чи може фарба на клеймі, використана як 2 місяці, братися до рук, як тільки-но з банки? До того ж, за день до приїзду оперативної групи до лісу, активісти від Самопомочі провели фотофіксацію ціеї рубки і жодного клейма на пнях зафіксовано не було. Тож, знову чекаємо на висновки відповідних органів та працюємо далі. Долучайтесь. Інформацію про корупційні дії можете надавати в за телефоном гарячої лінії “Ніжинського антикорупційного бюро”: 067 880 13 92

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини