Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:31:49

Співробітники міліції звертаються до всіх городян міста та області

18.12.2014   07:40Агенцiя

Шахрайства, скоєні через мережу Інтернет, на сьогоднішній день є справжньою проблемою як для потерпілих так і для співробітників міліції. Адже майже щодня надходять заяви від мешканців міста щодо недотримання умов купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет, зокрема при проведенні операцій на інтернет-дошках оголошень та інтернет-аукціонах.

Схеми цих шахрайств - ідентичні. Міняються лише потерпілі та суми втрачених коштів, коли шахраї, під приводом купівлі товару, пропонують оплатити річ шляхом переказу грошей на рахунок банківської картки і зникають. Потрапляють на гачок аферистів і продавці товарів, коли, не підозрюючи обману, надають реквізити своїх банківських карток шахраям, які, в свою чергу, шляхом електронних комбінацій знімають з банківських карток потерпілих усю готівку.

Прикладом є останній випадок, що трапився днями у місті Чернігові.

Як розповів начальник ЧМВ УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Володимир Рапута, 15 грудня, вдень, до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС надійшло повідомлення від двох жіночок, зовсім незнайомих одна з одною, але зміст їхніх заяв майже повністю збігався. Різниця була лише у сумі та товарі, який вони намагалися купити. Обидві жінки через мережу Інтернет знайшли оголошення про продаж: одна - гусей, інша - телевізора. Обидві зателефонували продавцям, ті запропонували їм перерахувати гроші на номер банківської картки. Обидві погодилися і в найближчому терміналі перерахували кошти: одна - 6 тисяч гривень, інша - 7899. Але після перерахування грошей, зникли і об'яви з Інтернету, і самі телефони з мережі, вони просто виключилися.

Полковник Володимир Рапута повідомив, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «шахрайство», що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років». Триває досудове розслідування.

А правоохоронці ще раз попереджають:
- використовуйте тільки відомі інтернет-магазини й Інтернет-аукціони, які мають певну репутацію та ті, якими користувалися ваші знайомі, родичі.

Якщо Ви або ваші знайомі все ж потрапили в будь-яку подібну ситуацію, негайно телефонуйте на «102».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.