Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:44:26

Ніжинські активісти впіймали «на гарячому» незаконних продавців піску

13.12.2014   14:06

Цього тижня величезні вантажівки з піском, які нескінченним потоком курсували Ніжином, привернули увагу активістів об’єднання „Самопоміч” та „Ніжинського антикорупційного бюро”, повідомляют Уездные новости.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив голова “Антикорупційного бюро” Михайло Булигін.

“Оскільки в межах району законного кар’єрного видобутку піску не ведеться, а авто доволі швидко роблять завантаження, то виникло цілком слушне питання — звідки пісок?” — написав Михайло Миколайович.

Активісти почали спостерігати за ваговозами. Вони прослідкували до кінцевого пункту призначення за вантажівками й виявили отримувача – цілком законне солідне підприємство “Райавтодор”.

За документами підприємство мало отримати 1200 тонн піску. А постачальником корисних копалин була особа, яка орендує в Ніжинському районі землю і має право на проведення земельних робіт з метою створення ставка під риборозведення. До того ж, ця особа — депутат Ніжинської міської ради.

Саме з його ділянки й видобувається «кварцове золото».

Відповідно до Українського Законодавства, під час проведення таких робіт орендатор не має права продавати ні землі, ні піску, ні глини, бо вони є власністю держави.

За плутаними поясненнями представників орендаря на машинах з орендованої ділянки мало вивозитись сміття.

За документами, які вони надали правоохоронним органам підприємство-покупець «Облавтодор» мало отримати 1200 тонн.

Навіщо “Облавтодору” “сміття” з кар’єру під Зайцевими соснами ще й в такій кількості тепер будуть з’ясовувати правоохоронці.

Міліція оглянула машини, кар’єр і склала протокол.

Михайло Булигін із іншими активістами-колегами звернулись до райдержадміністрації за поясненням. “Звернення до РДА ситуації не прояснило. Схоже на те, що адміністрація знала про незаконний видобуток, але чомусь жодних заходів не приймала”, — розповів Михайло Миколайович.

“Відсутність законного кар’єру з видобутку піску спонукає кмітливих підприємців знаходити вихід. Хтось возить пісок вночі по 2-3 машини, щоб працювала власна фірма, а хтось і не ховається. Між тім кошти які так необхідні району рік за роком осідають у чиїхось кишенях. А могли б використатися на освіту в районі чи, наприклад, в медицині”, — пояснював М. Булигін.

“Самопоміч” та “Ніжинське антикорупційне бюро” й надалі будуть слідкувати за розвитком подій та інформувати мешканців міста і району.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.