Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:19:07

Про роботу комунального підприємства "Облсвітло"

11.12.2014   08:21Агенцiя

Про роботу комунального підприємства "Облсвітло" за 2014 рік щодо технічного обслуговування мереж зовнішнього освітлення Чернігова розповів на розширеній нараді директор підприємства Олександр Коновалов.

Так, підприємство вже більше 50 років надає комплекс послуг із технічного обслуговування електромереж зовнішнього освітлення міста Чернігова, окремих об’єктів відповідно до діючих норм, правил та інструкцій; поточного та капітального ремонту, будівництва електромереж; вимірювання та випробування електрообладнання, кабельних та повітряних мереж, захисних засобів, проектування електромереж та інше і має на це відповідні ліцензії та дозволи, які були підтверджені у 2014 році.

Загальна кількість ліхтарів, задіяних у системі зовнішнього освітлення міста, становить 15960 одиниць, у тому числі:

з енергозберігаючими лампами замість ламп розжарювання – 4055 одиниць,
із ртутними лампами ДРЛ - 3247 одиниць,
з натрієвими лампами ДНаТ - 8488 одиниць (із них світлодіодних світильників - 100 шт.);
металогалогенові - 170 шт.
Сумарна потужність освітлення складає 2,2 МВт, середня потужність однієї світлоточки - 137 Вт.

Довжина повітряних мереж системи зовнішнього освітлення міста становить 587,54 км, кабельних ліній - 48,84 км, кількість приладів обліку електричної енергії - 152 одиниці. Мережі зовнішнього освітлення знаходяться на балансі комунального шляхо-будівельного підприємства міської ради. Обслуговування мереж зовнішнього освітлення виконує комунальне підприємство “Облсвітло”.

Як повідомив керівник, на початку року підприємство переїхало на нову виробничу базу по вулиці Робоча, 6. Станом на грудень 2014 року на підприємстві працює 42 особи.

Для виконання робіт із технічного обслуговування та капітального ремонту на балансі підприємства знаходиться 12 одиниць автотракторної та спецтехніки (автопідйомники, ямобур, тягач).

Проведено ремонти і переатестацію автопідйомників та трактора, створено цех із виробництва траверс і оголівників для світильників.

За інформацією О. Коновалова, за 11 місяців виконано робіт на 4034 млн. грн. Із них 3836 тис.грн. - вартість технічного обслуговування зовнішнього освітлення. Ще 198 тис.грн. коштував капітальний ремонт (реконструкція) мереж зовнішнього освітлення вулиці Щорса.

Підприємством сплачено 1327 тис.грн. податків і інших обов’язкових платежів. Середня заробітна плата за 11 місяців становила 3129 грн.

«Аналізуючи роботу підприємства за 11 місяців 2014 року, можна сказати, що для надійної і безперебійної роботи мереж зовнішнього освітлення міста ми провели і проводимо ряд технічних заходів, направлених на виконання поставлених завдань», - зазначив директор КП «Облсвітло».

Він деталізував ряд виконаних колективом робіт. Зокрема, зроблено перекладку та перетяжку 24 км повітряної лінії; здійснено розчистку 11 км повітряних ліній від зелених насаджень; виконано 2011 заявок та замінено 3238 ламп і 90 світильників.

Продовжувались роботи з реконструкції шаф управління зовнішнім освітленням, що значною мірою сприяє безперебійній роботі системи освітлення міста, оскільки завдяки встановленню телемеханічних пристроїв кількість вулиць, кварталів, які можуть бути відключені в результаті аварій у мережах зменшується в рази, а то і в десятки разів. При цьому економиться як час, так і кошти на усунення пошкоджень мереж.

Протягом року замінено 16 аварійних та збитих у результаті ДТП опор; проводились аварійно-відновлювальні роботи за наслідками стихійних явищ. Традиційно підприємство забезпечувало святкове оформлення міста.

Керівник зауважив, що проведена необхідна робота з підготовки електромереж зовнішнього освітлення до осінньо-зимового періоду та проводяться планові ремонти та техогляд мереж.

Він відзначив деякі проблеми щодо обслуговування мереж зовнішнього освітлення Чернігова. Одна з основних — несвоєчасні та не в повному обсязі проведені розрахунки за виконані роботи (надані послуги).

Так, на сьогоднішній день заборгованість за техобслуговування мереж зовнішнього освітлення складає 323 тис.грн. за жовтень, поточні витрати за обслуговування за листопад - 400 тис.грн., за проведену реконструкцію мереж зовнішнього освітлення вулиці Щорса - 198 тис. грн. Загалом же підприємство ще не отримало за фактично виконані роботи 921 тис.грн.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини